Het kleineren van mannen op sociale media blijkt een lucratieve bijverdienste zijn voor sommige vrouwen die financiële onafhankelijkheid zoeken. Een Amerikaanse vrouw die met deze fetisj geld verdient, begint haar dag met het posten van een vernederende tweet waarin ze haar volgers opdraagt haar te betalen, vertelt ze aan Insider.

“Sta op, mijn kleine geldautomaten. Ik weet precies op welke knoppen ik moet drukken om jullie zoveel geld uit te laten spugen als ik wil. En ik doe het grijnzend”, luidt een bericht naast hashtags als ‘pagypig’, ‘moneyslave’ en ‘findom‘. Die laatste term staat voor financial domination en is afgeleid van femdom, female domination.

‘Pay pigs’ zijn doorgaans mannen die genieten van de vernedering om vrouwen geld te sturen zonder dat daar iets tegenover staat. Ze aanbidden hun ‘findom’, de meesteres, door haar te betalen en daar bevrediging uit te halen.

“Ze willen uitgelachen worden en triest genoemd worden”, zegt een ‘findom’ uit Chicago die zichzelf de naam Ellie Paige heeft aangemeten. “Het is een psychologische fetisj. Wat is er vernederender en zieliger dan geld sturen voor niets?”. Volgens Paige speelt het fenomeen in op hoe de maatschappij mannen en geld ziet.

Findoms posten foto's van zichzelf met de term 'pay pig', waarna ze benaderd worden door mannen. Meestal vragen findoms een kleine vergoeding van hun pay pigs om de relatie te starten, daarna kunnen kinky verzoeken worden gedaan.

Paige werd onderdeel van de subcultuur aan het begin van de coronapandemie, toen ze een manier zocht om haar spaargeld aan te vullen. "Ik vond het een intrigerend idee en ik wist dat ik er goed in zou zijn", zegt ze. "Vooral het creatieve aspect en het gemeen zijn tegen mannen."

Ze zegt dat haar betaalvarkens haar gemiddeld zo'n 1.500 dollar per week opleveren, inkomsten die Insider niet heeft geverifieerd. "Het heeft me zeker meer financiële vrijheid gegeven en ik geniet ervan", vertelt ze. "Het heeft me ook heel veel zelfvertrouwen gegeven."

"Als vrouw bevind ik me vaak in situaties waarin ik me machteloos voel en waarop ik weinig invloed heb. Dat ik hiermee wat macht kan terugnemen, is louterend voor mij."

'4 uur per dag brainstormen over tweets, foto's en berichten'

Paige stopt veel moeite in het zichtbaar worden in zoekmachines en het vinden van pay pigs. Ze besteedt ongeveer vier uur per dag aan het brainstormen over tweets, fotoshoots en het berichten van mensen. "Ik zou het willen omschrijven als het runnen van sociale media voor een merk en ervoor zorgen dat je goede content naar buiten brengt", zegt ze tegen Insider.

"Het is tijdrovend maar interessant. De truc is dat het makkelijk moet lijken, maar er zit veel werk achter een façade die moeiteloos lijkt te zijn opgezet." Paige zegt dat ze een fulltime baan heeft, maar vanuit huis werkt en haar vrije tijd gebruikt voor haar nevenactiviteit.

Een andere vrouw, die de schuilnaam Findomina Camille gebruikt, is al twee jaar af en toe een findom. "Mijn belangrijkste doel is het betalen van heel hoge medische rekeningen en de kans krijgen om de wereld rond te reizen", laat ze Insider weten.

"De meeste 'finsubs' (financial subimissives, red.) zijn tevreden met de handeling van het geld geven", vertelt ze. "Ik heb er één, een vaste klant, met wie ik chat op Snapchat."

Een findom die onder het pseudoniem Goddess Mijha opereert, doet dit al vijf jaar. Ze zegt dat ze vaste klanten heeft die haar betalen wanneer ze daar om vraagt.

"Wat me ertoe zette", vertelt ze aan Insider, "was de ontdekking dat een van mijn vrienden in deze business zat. Het begon voor haar als hobby, maar uiteindelijk kon ze het zich veroorloven een hypotheek af te sluiten voor een huis."

Lees meer over bijzondere manieren om geld te verdienen: