Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Onderneming die hulpmiddel voor kinderen met autisme ontwikkelde wint Social Impact Lab-prijs
  • Boyan Slat is wéér een stapje verder: het prototype van The Ocean Cleanup houdt plastic vast
  • Bunq breidt uit naar 22 landen – zo test topman Ali Niknam of sollicitanten geschikt zijn
BI_OndernemersVooruitgang_v1 (1)


 
1. Happie Tosti en Tolkido mede-winnaars van Social Impact Lab-prijs

Een bedrijf dat mensen met een arbeidsbeperking via betaald werk een inspirerende werkomgeving wil bieden. Of een onderneming die een hulpmiddel ontwikkelde voor kinderen met autisme om zo hun taal en spraakvermogen te verbeteren… Happie Tosti en Tolkido zijn twee van de winnaars van Het Social Impact Lab. Dat meldt organisator PwC.

In totaal deden er 120 ondernemingen mee die met hun product of dienst ook strijden voor een betere wereld. De vier winnaars krijgen twee jaar intensieve coaching van het adviesbureau én een geldprijs.

2. Boyan Slat is wéér een stapje verder: het prototype van The Ocean Cleanup houdt plastic vast

Ook Boyan Slat is weer een stapje verder… De jonge ondernemer achter The Ocean Cleanup stond met zijn team al voor meerdere technische problemen. Het doel  van Slat om de plastic soep uit de Grote Oceaan te vissen komt dichterbij.

De plasticvanger van Slat kan nu echt plastic opvangen zonder dat het verloren gaat, zo meldde The Ocean Cleanup woensdag. Hierdoor kan The Ocean Cleanup beginnen aan fase twee van het project: opschalen van het testsysteem zodat er echt grootschalig plastic geruimd kan worden.

3. Bunq breidt uit naar 22 landen - zo test topman Ali Niknam of sollicitanten geschikt zijn

Bunq, de internetbank die eigenlijk geen bank wil heten, breidt uit naar 22 nieuwe landen. Hierdoor is het bedrijf van ondernemer Ali Niknam nu in 30 Europese landen beschikbaar, meldde Bunq dinsdag. Zo’n groei is alleen mogelijk als je gemotiveerde en goed presterende werknemers aantrekt.

Hoe doet Nikman dat? Onder andere met een meewerkdag tijdens sollicitatieprocedures. Je krijgt een laptop, ontmoet collega’s en ontvangt een opdracht die dezelfde dag af moet zijn. Volgens Niknam zijn mensen ‘superenthousiast’ over de meewerkdag, zo vertelt hij op Business Insider. Het geeft potentiële werknemers een beeld van hoe het is om bij Bunq te werken. Het concept werkt zo goed, dat Bunq - in tegenstelling tot veel andere bedrijven - geen proefperiode kent. Nieuwe werknemers krijgen meteen een contract voor vier maanden.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: 4 dingen je bedrijf kunnen maken of breken, als je succesvol wilt doorgroeien