De Zweedse maker van havermelkproducten Oatly heeft 200 miljoen dollar opgehaald.

De investeringsronde is geleid door Blackstone. Onder meer de investeringstak van Rabobank en beroemdheden als Oprah Winfrey en Jay-Z leggen geld in.

Naar verluidt komt de waardering van Oatly uit op 2 miljard dollar.

De investeringstak van Rabobank stapt samen met beroemdheden als Oprah Winfrey, Jay-Z en Natalie Portman in havermelkproducent Oatly. Ze willen de groei van dat Zweedse bedrijf aanjagen en meeliften op het succes van Oatly, dat al in twintig landen in de schappen licht.

Het financiële concern en de celebraties zijn onderdeel van een groep investeerders die 200 miljoen dollar in het bedrijf steken. Naar verluidt krijgt de groep, aangevoerd door investeerder Blackstone, daarmee circa 10 procent van Oatly in handen, meldt onder meer The Wall Street Journal.

De waardering van Oatly zou daarmee uitkomen op 2 miljard dollar.

Het Zweedse bedrijf boekte in 2019 een omzet van zo’n 200 miljoen dollar, aldus onderzoeksbureau Mergermarket. In 2021 moet dat zijn verdubbeld. Begin dit jaar waren er nog geruchten een mogelijke beursgang van de havermelkgigant.

Oatly heeft sinds 2019 een fabriek in Vlissingen

Oatly presenteert zichzelf nadrukkelijk als milieuvriendelijker, veganistisch alternatief voor zuivel. Zo zet het bedrijf op zijn verpakkingen cijfers over de invloed die de producten hebben op het broeikaseffect.

Sinds vorig jaar maakt Oatly ook drank in Nederland. In Vlissingen produceert de onderneming jaarlijks zo'n 120 miljoen liter drank zowel voor de Nederlandse markt als voor omliggende regio's.

Volgens Oatly zorgt de nieuwe locatie onder andere voor een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen voor transport. Het bedrijf overweegt ook bepaalde logistieke activiteiten in Nederland te vestigen.

Lees meer: