Nigel Farage heeft zijn hart uitgestort in een interview met de Daily Mail. De Britse politicus heeft naar eigen zeggen een zware periode achter de rug. Hij omschrijft zich als “53, gescheiden en blut”.

Farage was een van de grootste voorstanders van een Brits vertrek uit de Europese Unie, een plan waar de oud-leider van de eurosceptische UKIP-partij actief campagne voor voerde. Met succes, want op 23 juni 2016 stemde een meerderheid van de Britten voor de Brexit.

Sindsdien kan Farage niet meer normaal over straat in Londen, zegt hij tegenover de Daily Mail. Hij wordt constant lastiggevallen en agressief bejegend.

Farage somt op hoe zijn leven is veranderd:

  • Hij kan niet meer naar de kroeg zonder beveiliging.
  • Mensen schelden hem uit op straat, hij krijgt eieren naar zijn hoofd gegooid en de moeren van de wielen van zijn auto zijn een keer losgedraaid.
  • Zijn vier kinderen worden ook beledigd en zijn een makkelijk doelwit vanwege hun “ongebruikelijke achternaam”.
  • Farage is herhaaldelijk met de dood bedreigd, iets wat hij al eens eerder heeft gezegd.

Farage zegt in het interview ook dat hij “blut” is, ondanks dat hij elke maand 8.484 euro opstrijkt voor zijn werk als europarlementariër. Daarnaast klust hij bij als presentator voor het radiostation LBC.

Op liefdesgebied is het ook een roerige periode geweest. Begin dit jaar werd bekend dat Farage en zijn tweede vrouw, de Duitse Kirsten, apart leven. “Als je constant onderweg bent en uit een koffer leeft, jaar in jaar uit, gedreven door gin en adrenaline, dan gebeurt er van alles”, zegt Farage daarover.

Overigens zou Farage nu in de Londense wijk Chelsea een flat delen met de 37-jarige Laure Ferrari, een Franse politica die aan het hoofd staat van de denktank Institute for Direct Democracy in Europe.

Lees ook op Business Insider

UKIP leader Paul Nuttall (R) and former Leader Nigel Farage MEP dodge an egg thrown by a youth as they arrive in Stoke-On-Trent for a public meeting this evening on February 6, 2017 in Stoke, England. The Stoke-on-Trent central by-election has been called after sitting Labour MP Tristram Hunt resigned from his seat to be a museum director. The seat has always been a Labour stronghold but will see fierce competition from The United Kingdom Independence Party (UKIP) as they target people who voted for Brexit and the tradtional Labour working classes. (Photo by )

Foto: Farage ontwijkt een rauw ei. Bron: Christopher Furlong/Getty Images

De Britse politicus vindt het leven dermate zwaar, dat hij heeft overwogen om te verhuizen naar de Verenigde Staten. “Het leven is daar makkelijker, maar ik ben en blijf Engels. Ik wil graag cricketwedstrijden zien en wandelen in de North Downs (een keten van krijtheuvels in Zuidoost-Engeland, red.). Dus we moeten maar even zien.”

Toch heeft Farage geen spijt van de keuzes die hij heeft gemaakt, zegt hij tegen de Daily Mail. “Als ik terugkijk, weeg ik alles af en stel mezelf de vraag: ‘Zou ik het opnieuw net zo doen?’ Natuurlijk.”

LEES OOK: 2017 laat zien dat Khadija Arib de onbetwiste baas is van de Tweede Kamer