Hoewel er tijdens zijn interview nog geen akkoord op tafel lag, denkt Nigel Farage dat de Britten sowieso te dicht bij de EU zullen blijven.

Farage hoopt wel dat het akkoord het “begin van het einde” betekent voor de Europese Unie.

De Britse politicus vindt het niet genoeg als Groot Brittannië na de exit zelfstandig een bruisend economisch centrum wordt.

Ondertussen zijn de laatste onderhandelingen over een akkoord weer in een impasse terecht gekomen. Er werd juist verwacht dat er donderdagmorgen een akkoord gepresenteerd zou worden.

Brexiteer Nigel Farage hoopt dat een Brexit-akkoord het begin van het einde is voor de Europese Unie. Voor hem is het niet genoeg als Groot-Brittannië na de exit uit Unie een bruisend economisch centrum wordt.

Farage is een groot voorstander van een harde Brexit en een tegenstander van de EU.

In gesprek met Talk Radio zei Farage dat hij niet tevreden is met de brexitdeal. “Ik vermoed dat we met deze overeenkomst nog te dicht tegen de EU-regels aanzitten de komende jaren.”

Toch vindt hij de situatie beter dan vijf jaar geleden, voor de Brexit. “Maar het is niet goed genoeg om een dynamisch economisch centrum als Singapore te worden.”

Donderdagochtend werd aangekondigd dat de Britse premier Boris Johnson en voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen de afspraak telefonisch zouden bezegelen.

Volgens ingewijden zijn er op het laatste moment nog kinken in de kabel gekomen. De onenigheid zou zich met name toespitsen op afspraken rond de visserij. Volgens de BBC gaan de twee leiders snel weer met elkaar in gesprek.

Lees over de Brexit ook: