• Er lijkt nog geen einde te komen aan de koersstijging van de ludieke cryptomunt shiba inu.
  • Na een koersexplosie in het weekend steeg de cryptomunt dinsdag en woensdag opnieuw en werd er een nieuwe ‘all time high’ genoteerd.
  • De koersstijging  volgde op een mega-aankoop van munten door een zogenoemde cryptowalvis die maandagavond 276,6 miljard munten kocht.
  • Door de recente stijgingen staat de shiba inu nu op plaats 11 van meest waardevolle cryptomunten.

De shiba inu memecoin bereikte woensdag een nieuwe all-time high na een eerdere groeisprong op dinsdag van meer dan 20 procent. Volgens gegevens van CoinMarketCap bereikte de munt een koers van ruim 0,000054 dollar.

Aan het begin van het afgelopen weekend noteerde de ludieke cryptomunt op nog ‘maar’ 0,000028 dollar, om binnen 24 uur naar 0,000044 dollar te stijgen.

Begin dit jaar startte shiba inu volgens Coingecko.com op een koers van 0,00000000008 dollar, dus een getal met 11 cijfers achter de komma. Dit impliceert dat de grapmunt dit jaar al meer dan 600.000 keer over de kop is gegaan.

Shiba inu is een nazaat van de populaire dogecoin, die op zichzelf ook weer een parodie is op de cryptowereld in zijn algemeen. Daarmee hoort de meta-memecoin nu plotseling tot de ‘grootste’ cryptomunten.

Nieuwe 'all time hiogh' voor shiba inu, afbeelding: CoinMarketcap
Nieuwe 'all time hiogh' voor shiba inu, afbeelding: CoinMarketcap

De stijging van shiba inu katapulteerde de marktkapitalisatie van de munt naar boven de 20 miljard dollar, waardoor het op de ranglijsten nu de 11e plek onder de cryptomunten inneemt.

De koersbeweging werd maandag aangewakkerd door een zogenoemde 'walvis', een grote speler op de cryptomarkt, die voor zo'n 11 miljoen dollar aan munten kocht. Die cryptobelegger kreeg, volgens gegevens van WhaleStats, in één keer bijna 277 miljard shiba inu-munten.

Lees ook: Stijging shiba inu zet dogecoin in de schaduw

Deze mega-aankoop bracht het totale bezit van deze 'walvis' op 316,5 miljard SHIB-munten, met een waarde van ongeveer 15 miljoen dollar.

De stijging van de shiba inu-koers is tekenend voor het positieve sentiment onder cryptobeleggers, in een 'risk-on' markt. Dat is een omgeving waarin investeerders naar meer risicovolle beleggingen durven te bewegen.

Eerder deze maand bereikte de koers van de primaire cryptomunt, de bitcoin, al een nieuwe recordhoogte van zo'n 67.000 dollar.

Hoog koersniveau van bitcoin stimuleert altcoins

Wil de ludieke shiba inu zijn stamvader inhalen (de dogecoin), dan is er nog een flinke stijging nodig. De dogecoin heeft een marktkapitalisatie van 35 miljard dollar en bezet plek 9 op de cryptoranglijsten. Om de top 10 te kraken moet eerst ook nog de stablecoin USD Coin worden ingehaald.

Technisch analist Katie Stockton zei onlangs dat de hernieuwde rally in altcoins zoals shiba inu zou kunnen aanhouden als de bitcoin erin slaagt het hoge koersniveau vast te houden.

"Een uitbraak in bitcoin in absolute termen zou 'risk-on' markt ondersteunen ten gunste van ether en andere altcoins", stelde de analist van van Fairlead Strategies in een notitie. Zo'n positieve stemming zou een zegen kunnen zijn voor de shiba inu.

[activecampaign form=28]

LEES OOK: De Shiba Inu coin is een parodie op de ludieke dogecoin en steeg ook 10.000% – 2 broers uit New York werden er miljonair mee