NiceHash, een marktplaats voor virtuele munten als de bitcoin, is overvallen door hackers.

De schade is nog niet bekend. Het bedrijf is nog aan het uitzoeken hoeveel bitcoincodes de criminelen precies hebben buitgemaakt.

De website van NiceHash is voor 24 uur stilgelegd. Volgens CoinDesk, een onderzoekplatform voor cryptovaluta, zou er bij de diefstal mogelijk een digitale portemonnee met meer dan 60 miljoen dollar zijn gehackt.

De waarde van de bitcoin is de laatste weken in een wilde rit beland. Ruim een week geleden kwam de bitcoin voor het eerst boven de 10.000 dollar, om daarna bijna direct door te stoten naar de 11.000 dollar. Daarna kelderde de koers flink tot zo’n 9000 dollar, om vervolgens de opmars te hervatten. Inmiddels wordt de bitcoin al voor meer dan 14.000 dollar verhandeld.

Problemen Bittrex

NiceHash is niet het enige handelsplatform voor cryptomunten in de problemen. Klanten van Bittrex, een groot Amerikaans platform, kunnen hun geld niet opnemen en tasten over het waarom in het duister. En Bittrex zelf weigert het licht aan te doen.

De meeste klagers lijken problemen te hebben met het verifiëren van hun identiteit wanneer ze geld van het platform willen opnemen. De klanten die met Business Insider spraken zijn vooral boos doordat Bittrex nauwelijks met hen over de kwestie communiceert.

Bittrex gaf woensdag toe “significante vertragingen” te hebben met betrekking tot het afhandelen van klantverzoeken, maar zegt er meteen bij dat slechts “een klein percentage van het totaal aantal klanten” daar last van heeft. Lees hier meer over de problemen bij Bittrex.

LEES OOK: Deze bitcoin-miner heeft al drie jaar geen stookkosten hoeven betalen