De populairste zoekwoorden op Marktplaats waren maandag ‘caravan’ en ‘buscamper’. Niets vreemds voor deze tijd van het jaar. Maar bovenaan de lijst met trending termen vond Omroep Brabant wel iets opvallends: ‘Python moer’.

Moeren van de Python dus, de populaire achtbaan in de Efteling die dit jaar bijna geheel werd afgebroken en opnieuw opgebouwd. De Python was na bijna 37 jaar trouwe dienst aan vervanging toe, en werd op 31 maart weer feestelijk geopend. De renovatie heeft in totaal 4,5 miljoen euro gekost.

Van dat geld wilde de Efteling blijkbaar wel iets terugzien. Het pretpark toverde vijfhonderd moeren om tot gewilde souvenirs die voor 30 euro per stuk als warme broodjes over de toonbank gingen. Binnen een half uur was de voorraad uitverkocht. Voor teleurgestelde bezoekers had de souvenirwinkel nog speciale Python-pins en -hoodies in de aanbieding.

Marktplaats

Diezelfde warme broodjes gaan nu dus bij Marktplaats over de toonbank, en voor veel meer dan de 30 euro die de Efteling ervoor rekende. Er worden bedragen geboden van honderden euro’s tot miljoenen, het ene bod natuurlijk serieuzer dan het andere. Er worden meerdere moeren aangeboden, inclusief certificaat van echtheid, dus fans met diepe zakken kunnen er nog wel slagen.

Doe je liever iets actiefs met je vakantiegeld, dan kun je voor dezelfde soort bedragen toch voor die caravan gaan.

LEES OOK: 3 dingen die de Efteling wil doen om meer dan 5 miljoen bezoekers te krijgen in 2020