Op het bekende crowdfunding-platform Kickstarter probeert het Amerikaanse Occipital geld bij elkaar te sprokkelen voor de ontwikkeling van een 3D-scanner die je op je smartphone of tablet kunt bevestigen.

Het binnenharken van de benodigde dollars gaat als een trein: binnen een dag heeft het plan al meer geld opgehaald dan de initiatiefnemers zich ten doel hadden gesteld.

Net als verschillende 3D-printers, zijn er al andere 3D-scanners op de markt. Deze zijn echter niet te monteren op je telefoon of tablet.

Met de Structure Sensor van Occipital kun je een object scannen door er simpelweg omheen te lopen. Vervolgens kun je het omzetten in een ontwerp dat je met een 3D-printer kunt printen. In onderstaand filmpje doen de makers uit de doeken hoe hun scanner werkt en wat je ermee zou kunnen doen.

Het doel van de ontwikkelaars is om voor 1 november 2013 100.000 dollar op te halen bij het publiek. Dit doel hebben de mensen achter de Structure Sensor al na één dag gehaald. Op woensdag 18 september stond er al ruim 277.600 dollar op de teller. Wie 349 dollar inlegt via Kickstarter, krijgt de eerste versie van de scanner thuisgestuurd.

Lees ook

Zo bespaar je geld met een 3D-printer

Dit rolt er uit 3D-printers: van Barbie tot cilinderkoppen

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl