Op vakantie gaan is leuk. Wachten op het vliegveld is dat niet. Gelukkig valt daar wat aan te doen.

“Hier is mijn luchthavengeheim”, zei de Amerikaanse reisinfluencer Lindsay Mukaddam deze zomer in een video op TikTok. “Ga naar de vertrekhal als het bij de aankomsthal helemaal vol staat met auto’s, want dan kan de persoon die je ophaalt hier zonder problemen komen en hoeven ze niet in de rij te wachten.”

“Deze tactiek werkt 9 van de 10 keer”, zegt Mukaddam tegen Insider. Ze vertelt dat ze andere reizigers de truc ook heeft zien gebruiken op luchthavens.

“Ik heb zelfs Uber-chauffeurs gehad die vroegen of het oké was om me bij de aankomsthal af te zetten als het bij de vertrekhal erg druk is”, zegt Mukaddam.

In beide gevallen ga je dus naar de hal die eigenlijk niet voor je bedoeld is, om zo de drukte te vermijden.

Mukaddam kwam achter deze 'hack' tijdens een doorreis op Austin-Bergstrom International Airport in de Amerikaanse staat Texas. Deze luchthaven raadt reizigers met borden aan om beide punten te gebruiken.

De reisinfluencer is daar een groot voorstander van. "Niemand wil zijn vakantie gefrustreerd beginnen of eindigen met lange rijen", zegt Mukaddam tegen Insider.

LEES OOK: Een jeans zit niet lekker in het vliegtuig? Dit zijn 2 redenen waarom ik wél een spijkerbroek draag tijdens een vlucht