• Over het algemeen wordt aangenomen dat een spijkerbroek niet lekker zit in het vliegtuig.
  • Maar de Britse reisjournalist Maria Noyen van Insider wil een lans breken voor het dragen van jeans tijdens een vlucht.
  • Er zijn volgens haar meerdere redenen waarom het een goed idee is om een spijkerbroek aan te trekken als je op het vliegtuig stapt.
  • Lees ook: Deze 10 dingen moet je altijd doen voordat je gaat vliegen, volgens een ex-stewardess

Ik weet wat je denkt: Jeans? In een vliegtuig? Wie doet dat?!

Nou, ik. Ik ben reisverslaggever uit het Verenigd Koninkrijk en heb in de loop der jaren het geluk gehad om bijna veertig landen te landen hebben bezocht.

Daarvoor heb ik allerlei afstanden moeten vliegen; van korte vluchten naar naburige Europese landen tot een vlucht van meer dan 15 uur van Londen naar Osaka in Japan, met een lange tussenstop in de Finse hoofdstad Helsinki.

Zoals bij de meeste mensen bestaat mijn voorbereiding uit inpakken, mijn instapkaart controleren, zorgen dat ik een paspoort heb en besluiten of ik met een Uber of met het openbaar vervoer naar het vliegveld ga.

Daarnaast is nadenken over wat ik aan wil in het vliegtuig ook onderdeel van mijn voorbereiding. En sorry, not sorry: jeans is altijd een optie.

Door jeans tijdens de vlucht te dragen bespaar je ruimte in je koffer

Voordat je me voor gek verklaart, zal ik mijn voorkeur voor het dragen van een spijkerbroek in het vliegtuig uitleggen.

De keren dat ik jeans droeg tijdens het vliegen was meestal op een korte-afstandsvlucht. Op deze reizen die meestal minder dan een week duren, kies ik er altijd voor om alleen handbagage mee te nemen in plaats van kosten te moeten maken om ruimbagage in te checken.

Noyen bespaart ruimte in haar handbagagekoffer door haar spijkerbroek tijdens de vlucht te dragen.
Noyen bespaart ruimte in haar handbagagekoffer door haar spijkerbroek tijdens de vlucht te dragen.
Yana Iskayeva/Getty Images

Zoals je weet mag de handbagage niet te groot zijn, dus moet je efficiënt inpakken om de ruimte optimaal te benutten. Hoewel leggings of joggingbroeken comfortabeler zijn in het vliegtuig, draag ik tijdens kortere vluchten liever een spijkerbroek waarvan ik zeker weet dat ik die ook op de plaats van bestemming zal dragen.

Ik beschouw jeans als een van de meest veelzijdige kledingstukken in mijn garderobe. Door die te dragen tijdens mijn reis, kan ik ook meer tops inpakken om mee te combineren, evenals andere kleding, accessoires, schoenen en schoonheidsproducten waarvoor ik anders niet zoveel ruimte zou hebben.

Een veel gedragen jeans is net zo comfortabel als een joggingbroek

Sommige spijkerbroeken liggen al jaren in mijn kast en zijn door de vele wasbeurten zachter en losser geworden op precies de juiste plekken. Daardoor zijn deze jeans net zo comfortabel als mijn leggings en joggingbroeken.

Maar begrijp me niet verkeerd, ik kies nog wel zorgvuldig het model dat ik tijdens mijn vlucht ga dragen. Bij voorkeur is het iets los, zoals een boyfriend, en niet iets wat knelt en je bloedsomloop belemmert, zoals een skinny jeans.

Bovendien voel ik me mooier en meer mezelf in jeans dan in modieuze sportkleding. Dus waarom zou ik mezelf beperken door alleen jeans op de bestemming te dragen terwijl ik dat ook kan doen als ik ga vliegen?

Mocht dit je niet overtuigen, dan heb ik nog een advies voor je. Zit je jeans toch niet lekker in het vliegtuig, ga dan voor de aloude truc van het losmaken van het bovenste knoopje.

Niemand die het ziet als je het onder een lange trui of een lang shirt verstopt. En geloof me: je spijkerbroek wordt er net zo comfortabel door als een joggingbroek of legging.

LEES OOK: Dit zijn 9 beautyproducten die ik altijd inpak om fris te blijven in het vliegtuig