• Microsoft Teams heeft nu 75 miljoen dagelijks actieve gebruikers, zei Microsoft-CEO Satya Nadella bij de presentatie van de kwartaalcijfers.
  • Dat is grotendeels te danken aan de coronacrisis, die ervoor zorgt dat mensen over de hele wereld vanuit huis werken.
  • Halverwege maart had de dienst nog maar 32 miljoen dagelijks actieve gebruikers.

Door de coronacrisis worden veel bedrijven gedwongen om hun werknemers vanuit huis te laten werken, en dat merkt Microsoft.

Het aantal gebruikers dat dagelijks actief is op de zakelijke videochatdienst Microsoft Teams is namelijk explosief gegroeid tot 75 miljoen. Halverwege maart waren dat er nog maar 32 miljoen.

“Covid-19 heeft invloed op ieder aspect van ons leven en daardoor zien we dat we nu binnen twee maanden een digitale transformatie doorgaan waar we normaal gesproken twee jaar over zouden doen”, zei Microsoft-CEO Satya Nadella tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Volgens Nadella is Teams de enige tool waarin je kunt vergaderen, bellen, chatten én samenwerken, aangezien Office 365 erin geïntegreerd is.

Microsoft heeft ook plannen om later dit jaar een particuliere versie van Teams te maken, zodat je het ook privé kunt gebruiken. Op die manier kan Microsoft ook de particuliere markt veroveren, die op dit moment hard groeit.

Ook Zoom profiteert

Vooral videovergaderdienst Zoom heeft veel profijt van de pandemie. De dienst heeft inmiddels 200 miljoen dagelijks actieve gebruikers, een stuk meer dan Microsoft.

Ook met chatdienst Slack gaat het goed. De laatste cijfers van het bedrijf komen uit oktober, toen waren er ongeveer 12 miljoen actieve gebruikers van Slack. Ruim een maand geleden, op 25 maart, maakte het bedrijf bekend dat er dit kwartaal 9.000 nieuwe betalende gebruikers bij zijn gekomen.

Microsoft-CEO Nadella zei tijdens de presentatie ook dat veel gezondheidsinstellingen en scholen gebruikmaken van Teams. In de gezondheidssector werd er de afgelopen maand meer dan 34 miljoen keer vergaderd via de dienst en in het onderwijs zijn er meer dan 183.000 instellingen die er gebruik van maken.

Lees meer over de coronacrisis