• Nederland heeft drie nieuwe tweesterrenrestaurants: Flore, Julemont en De Nieuwe Winkel.
  • In totaal telt Nederland nu twee restaurants met drie Michelinsterren, 21 restaurants met twee sterren en 94 restaurants met één Michelinster.
  • Business Insider heeft de menuprijzen van alle twee- en driesterrenrestaurant op een rij gezet.
  • Lees ook: In deze 137 Nederlandse restaurants zónder Michelinster kun je uitstekend eten

Nederland heeft er drie restaurants bijgekregen met twee Michelinsterren, zo werd maandag bekendgemaakt in Theater DeLaMar in Amsterdam. De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen blijven de enige restaurants met drie sterren.

De nieuwe tweesterrenrestaurants zijn Restaurant Flore in Amsterdam en Julemont in het Limburgse Wittem, die vanuit het niets twee Michelinsterren kregen en De Nieuwe Winkel in Nijmegen. Tien restaurants kregen hun eerste Michelinster.

In totaal telt Nederland nu twee driesterrenrestaurants, 21 tweesterrenrestaurants en 94 restaurants met één ster.

Internationaal directeur Gwendal Poullennec van de Michelin Gids roemt volgens persbureau ANP “de verfijning en de creativiteit” van de Nederlandse culinaire scène: “Als gastronomische bestemming in voortdurende ontwikkeling, onderscheidt Nederland zich ook door de toenemende aandacht die Nederlandse restauranthouders besteden aan duurzaamheid.”

Maar wat kost het om in de volgens Michelin beste restaurants van Nederland te eten? Hieronder een overzicht van de twee- en driesterrenrestaurants die een menuprijs vermelden op hun website:

Bij restaurants die meerdere menu’s aanbieden is zoveel mogelijk gekozen voor het 8-gangenmenu en anders voor het menu van de chef.

LEES OOK: De 13 duurste Michelin-sterrenrestaurants ter wereld – 1 ervan komt uit Amsterdam