Voormalig First Lady Melania Trump besprak afgelopen weekend tijdens een optreden op de Amerikaanse nieuwszender Fox News de politieke toekomst van haar man. Die zou mogelijk in 2024 opnieuw een gooi willen doen naar het Amerikaanse presidentschap.

Gevraagd door een van de presentatoren van het programma ‘Fox and Friends Weekend’ of Melania zichzelf nog eens ziet terugkeren naar het Witte Huis, antwoordde ze cryptisch: “Zeg nooit, nooit.”

“Ik denk dat we veel bereikt hebben in onze vier jaar in Washington”, zei Melania vervolgens.

Het interview van de voormalige First Lady was het eerste eerste sinds haar vertrek uit het Witte Huis op 20 januari 2021.

Melania Trump: minst populaire First Lady

Tijdens de vier jaar dat Donald Trump president van de Verenigde Staten was, bleef Melania Trump veelal onzichtbaar. Een opmerkelijke breuk met de traditie van haar voorgangers in de afgelopen eeuw.

Doordat Melania pas een half jaar na haar man het Witte Huis introk, ontstond de publieke veronderstelling idee dat zij helemaal geen First Lady wilde zijn.

De beperkte betrokkenheid van Melania en de grote verdeeldheid die Donald Trump veroorzaakte in de Verenigde Staten zorgden ervoor dat zij in januari 2021 gezien werd als de minst populaire First Lady in de Amerikaanse presidentiele geschiedenis.

'Beter en sterker dan voorheen'

Tijdens optredens van zijn 'American Freedom Tour' hintte Donald Trump de afgelopen maanden op een nieuwe gooi naar het Witte Huis. "Ik kom terug, sterker en beter dan voorheen", zei hij in maart op een bijeenkomst in Fort Lauderdale in de staat Florida. "In 2024 veroveren we het mooie Witte Huis terug."

De voormalige tumultueus vertrokken president heeft zich nog niet formeel verbonden aan een nieuwe verkiezingscampagne. Maar Donald Trump wordt nu al gezien als de koploper bij de Republikeinse voorverkiezingen die volgend jaar losbarsten.

Melania druk met NFT's

Melania Trump vertelde tijdens het interview op Fox ook over haar nieuwe initiatief 'Fostering the Future'. Door het verkopen van zogenoemde NFT's - digitale eigendomscertificaten op cryptofora - wil zij geld ophalen voor kinderen die te oud zijn om opgevangen te worden in pleeggezinnen.

"Ik ben na mijn vertrek uit het Witte Huis begonnen met mijn werk aan NFT-gerelateerde projecten", vertelde ze bij Fox. In het kader van National Foster Care Month, de nationale maand voor de pleegopvang, maakte ze een speciale NFT van een blauwe roos.

"Een deel van de opbrengst van de veiling zal gaan naar onderwijs - het creëren van academische mogelijkheden voor pleegkinderen die te oud worden voor het systeem", zei Melania. Trump vertelde niet welk percentage van de opbrengst daadwerkelijk naar pleegkinderen zal gaan. En ook niet met welke organisaties ze samenwerkt om dat te doen.

Hoewel Trump inzet op NFT's voor haar nieuwe liefdadigheidsorganisatie, verliepen haar vorige uitstapjes naar de digitale kunstwereld niet bepaald vlekkeloos.

In december lanceerde Trump haar eerste NFT - een digitaal kunstwerk genaamd 'Melania's Vision' Een maand later onthulde ze 'Head of State', een reeks beelden van onder andere haar 'iconische' witte Hervé Pierre hoed, samen met een waterverfschilderij.

Trump stelde het startbod voor de veiling van de 'Head of State'-collectie in op 1.800 sol (de cryptomunt die bij het plaftorm Solana hoort). Omgerekend was dat zo'n 250 duizend dollar.

De waarde van de sol zakte dramatisch door de cryptocrash in januari. De veiling viel daarnaast ook nog eens in het water omdat er nauwelijks op de de kunstwerken geboden werd .

LEES OOK: Muziek-NFT’s worden de volgende grote trend: dit moet je weten voordat je ermee begint