Het vermogen van voormalig president Donald Trump is naar schatting met 600 miljoen dollar gestegen tot 3 miljard dollar, sinds hij ruim een jaar geleden het Witte Huis verliet. Dit blijkt uit de World’s Billionaires List van zakenblad Forbes.

Met deze laatste schatting van zijn vermogen staat Trump nu op plaats nummer 1012 van de World’s Billionaires List.

Trump sprong bijna 300 plaatsen omhoog op de lijst van Forbes met de rijkste mensen ter wereld. Dit kwam grotendeels door zijn nieuwe social media app Truth Social.

Forbes meldde dat het vermogen van de 75-jarige oud-president van de VS met naar schatting 430 miljoen dollar steeg door de lancering van het conservatieve socialmediaplatform.

Trump kondigde in oktober 2021 aan dat hij een alternatief socialmediaplatform zou creëren. De voormalige president deed dit nadat hij van Twitter was geschopt, in de nasleep van de bestorming van het Capitool door aanhangers van Trump.

Forbes stelt dat de app hielp het vermogen van Trump op te krikken. Opmerkelijk genoeg gebeurde dit terwijl Truth Social, met ongeveer 513.000 dagelijkse actieve gebruikers, ver achter ligt op Twitter, dat 217 miljoen actieve gebruikers kent.

Trump deed weinig om de app te promoten. Sinds het product in februari dit jaar werd gelanceerd, postte Trump slechts één keer op de site en heeft hij op zijn eigen app minder dan 1 procent van het aantal volgers dat hij op Twitter had.

Ondanks de dalende downloadcijfers schat Forbes dat de techonderneming achter de app een zegen kan blijken voor de vastgoedmagnaat. Dat komt vooral doordat de Trump Media and Technology Group plannen heeft om een beursnotering te krijgen via een zogenoemde SPAC, een lege beurshuls die als overnamevehikel kan dienen om andere bedrijven aan een beursnotering te helpen.

De aandelen van dit 'lege' bedrijf, Digital World Acquisition Group Corporation, daalden afgelopen maand overigens in waarde.

Verder meldde Reuters onlangs dat twee belangrijke leidinggevenden bij het techbedrijf van Trump ontslag hebben genomen.

Forbes baseerde zijn schatting voor het vermogen van Trump op de verwachte waarde van de aandelen die Trump bezit in Trump Media and Technology Group, ervan uitgaande dat de deal over een beursgang doorgaat.

Zowel de Amerikaanse beurswaakhond SEC als de financiële toezichthouder FIRA doen momenteel onderzoek naar de deal voor een beursnotering.van het mediabedrijf van Trump.

LEES OOK: Grote uitgevers willen naar verluidt hun handen niet branden aan een boek van Donald Trump: een ‘factcheck-nachtmerrie’