• De oud-stafchef van Melania Trump heeft een boek geschreven waarin staat dat de voormalig first lady sliep tijdens de verkiezingsnacht in 2020.
  • Naar verluidt moest mevrouw Trump worden gewekt toen haar man zijn verlies moest erkennen in een speech, iets wat hij overigens niet deed.
  • Het boek komt 5 oktober uit en zorgt naar verluidt nu al voor de nodige paniek in Trump-kringen.

Weken voor de lancering heeft het boek van een voormalig hoge medewerker van Melania Trump in het Witte Huis al veel stof doen opwaaien.

Auteur Stephanie Grisham, voormalig Witte Huis-woordvoerder en ex-stafchef van de voormalig first lady, heeft in het boek details opgenomen over het gedrag van de ex-presidentsvrouw tijdens de aanval op het Capitool op 6 januari. Ook maakt ze literaire vergelijkingen met een “gedoemde Franse koningin”.

Daartussen is ook een ietwat slaapverwekkende onthulling over mevrouw Trump te vinden.

Naar verluidt heeft de voormalig first lady het grootste deel van de verkiezingsnacht in 2020 slapend doorgebracht. Terwijl haar man de degens kruiste met zijn rivaal Joe Biden, waarop een dagenlange stemmentelling volgde, was Melania Trump in dromenland.

Volgens Brianna Keilar van CNN die het boek recenseerde, moest mevrouw Trump wakker gemaakt worden voor de nachtelijke toespraak waarin haar man zijn verlies had moeten erkennen. In plaats daarvan claimde Trump ten onrechte de overwinning.

Melania Trump heeft zich tijdens haar ambtstermijn in het Witte Huis minder gemanifesteerd als first lady dan haar voorgangers. Sinds haar vertrek wordt in verschillende mediaberichten gesuggereerd dat ze niet echt staat te springen om opnieuw de functie van first lady te bekleden, ondanks de ambities van haar man voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024.

'Niet geïnteresseerd in het Witte Huis'

"Melania Trump is niet echt van plan om campagne te voeren, eigenlijk net als in 2016", zei CNN's Kate Bennett eerder deze maand. "Ik heb mensen gesproken die zeiden dat ze niet eens echt geïnteresseerd is om weer in het Witte Huis te zijn en alweer het first lady zijn te moeten doorstaan."

Echter, in een maandag gepubliceerd artikel van Politico wordt beweerd dat ze haar man zou steunen als hij zich opnieuw kandidaat zou stellen. Een adviseur zei tegen het Amerikaanse nieuwsplatform dat Melania Trump er dan "zal zijn". Volgens de bron zal ze inderdaad niet haar eigen campagnerally's houden. "Maar heeft ze dat ooit gedaan?"

Het kantoor van de voormalig first lady heeft in een verklaring aan Politico de aanstaande memoires van de hand van Grisham gehekeld.

"De intentie achter dit boek is duidelijk", luidt de verklaring waarin het volgende over Grisham wordt gezegd: "Het is een poging van haar om een slechte prestatie als perschef, mislukte persoonlijke relaties en onprofessioneel gedrag in het Witte Huis te compenseren. Door middel van leugens en verraad probeert ze aan relevantie en geld te winnen, ten koste van mevrouw Trump."

Een vertegenwoordiger van de Trump Organization reageerde niet direct op Insiders verzoek om commentaar.

Grishams boek getiteld I'll Take Your Questions Now: What I Saw at the Trump White House, verschijnt op 5 oktober en zou naar verluidt al tot paniek hebben geleid in de kringen rond voormalig president Donald Trump.

Lees meer over Melania Trump: