Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, is bevallen van een zoon. Dat laat het stel weten via Instagram. De jongen kwam maandagochtend ter wereld. ,,It’s a boy!”, was het geboortekaartje op het sociale media-account van de Hertog en Hertogin van Sussex.

Het nieuws kwam binnen het uur nadat Buckingham Palace bekendmaakte dat Markle aan het bevallen was. Volgens de laatste informatie van het koninklijk paleis is de jongen geboren op 05.26 uur en weegt hij ongeveer 3260 gram.

Moeder en zoon maken het allebei “bijzonder goed”. Harry, die Meghan bijstond tijdens de bevalling, vertelde “heel trots te zijn” op zijn echtgenote. Hij noemde de geboorte “een geweldige ervaring”. Op Instagram bedanken de hertog en hertogin van Sussex het publiek voor alle ontvangen steun en het meeleven.

De naam van het eerste kindje van prins Harry en Meghan, die op 19 mei precies een jaar zijn getrouwd, is nog niet bekendgemaakt. Harry en Meghan denken nog na over een naam. Die moet binnen een paar dagen bekend zijn, beloofde de prins. Harry en Meghan tonen hun zoon over twee dagen aan de wereld.

Zoon Meghan Markle krijgt niet de titel prins

De zoon van de 37-jarige voormalige actrice en haar 34-jarige prins is zevende in de lijn van de Britse troonopvolging. Anders dan het kroost van Harry’s broer William krijgen de kinderen van de Sussexes niet de titel prins of prinses. Het kind krijgt, omdat hij een jongen is, de titel graaf van Dumbarton, naar de Schotse titel die Harry kreeg bij zijn huwelijk.

De hertog en hertogin van Sussex verhuisden begin vorige maand naar Frogmore Cottage op het landgoed Windsor. Een paar weken geleden werd duidelijk dat Meghan haar eerste kind liever thuis op de wereld zet dan in een ziekenhuis.

Harry en Meghan maakten in oktober bekend dat ze vader en moeder worden. Vlak daarna maakten de twee een rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland, waar ze direct werden bedolven onder de babycadeaus.

Lees ook op Business Insider

De zwangere Meghan is lang blijven werken, half maart ging de hertogin met verlof. Eind februari vloog ze nog met Harry naar Marokko voor een officieel bezoek.

Harry en Meghan trouwden vorig jaar mei in St. George’s Chapel, eveneens op landgoed Windsor. De prins en de voormalig actrice zijn sinds begin 2016 samen, eind november 2017 werd hun verloving wereldkundig gemaakt.

LEES OOK: Meghan Markle en prins Harry trouwen – bekijk de prachtige foto’s van de trouwjurk van Meghan en de kus!