Een TikTok-video van een vrouw die bij McDonald’s in China een hamburger eet terwijl ze op een hometrainer zit, is viral gegaan.

De video heeft in vijf dagen tijd zo’n 35 miljoen views en 43.000 comments weten te verzamelen, waarin mensen zich verwonderen over deze nieuwe aanpak van McDonald’s om klanten te laten trainen terwijl ze fastfood eten.

De nieuwe, van gerecycled plastic gemaakte hometrainers zijn niet alleen bedoeld om mensen aan te sporen te sporten terwijl ze hun McMenu wegwerken. Er kan ook door te trappen stroom worden opgewekt om je telefoon mee op te laden.

Het idee is voor het eerst uitgerold in september in een restaurant in de Chinese provincie Guangdong en heeft als doel mensen aan te sporen hun dagelijkse gewoontes te verduurzamen, aldus een persbericht van McDonald’s China.

@cris13yu

mc da China kkkk amei a ideia

♬ som original - cris13_u

In een andere populaire video, die op het Chinese TikTok-platform Douyin is geplaatst, is een man te zien die al fietsend een ijsje eet en frisdrank drinkt.

McDonald's China heeft aan Business Insider laten weten dat er op dit moment tien 'Green Charging Bikes' in gebruik zijn. Ze staan in twee McDonald's-vestigingen in Guangdong en Shanghai.

Lees meer over McDonald's: