• CEO Mark Zuckerberg van Facebook heeft opnieuw gereageerd op de viraal gegane foto van hem waarop hij opvallend veel zonnebrand op zijn gezicht had.
  • Hij zei woensdag in een sessie op Instagram Live dat hij zichzelf probeerde te vermommen voor paparazzi.
  • “Dat is gewoon veel te veel zonnebrand”, zei Zuckerberg. “Niemand moet zoveel zonnebrand gebruiken”.

Facebook-topman Mark Zuckerberg vertelde woensdag over het moment dat hij werd gefotografeerd met een enorme laag zonnebrand op zijn gezicht terwijl hij aan het surfen was op Hawaï.

De foto ging in juli 2020 viraal. Zuckerberg werd daarbij vergeleken met The Joker, Queen Elizabeth I en Mrs. Doubtfire.

Zuckerberg zei woensdag tijdens een Instagram Live-chat met Instagram-baas Adam Mosseri dat de zonnebrand een mislukte poging was om zichzelf te vermommen voor paparazzi.

“Ik zag dat zo’n paparazzi-jongen ons aan het volgen was, dus ik dacht ‘Oh, ik wil niet dat hij me herkent, dus wat ga ik doen? Ik smeer gewoon heel veel zonnebrand om zijn gezicht'”, zei Zuckerberg. “En dat is behoorlijk mislukt.”

Lees en bekijk: Hilarische foto’s van surfende Mark Zuckerberg met zonnebrandcrème

Lees ook op Business Insider

De viraal gegane foto werd vorig jaar juli gemaakt tijdens een vakantie van Zuckerberg en zijn familie op Hawaï. De 36-jarige miljardair werd gefotografeerd op een elektrisch surfboard, de Lift eFoil, met een gezicht vol zonnebrand.

“Ik had daar echt beter over na moeten denken”, zegt Zuckerberg nu. “Het is gewoon veel te veel zonnebrand. Niemand moet zoveel zonnebrand gebruiken.”

Zuckerberg zegt een “behoorlijk bleek persoon” te zijn en gebruikte waarschijnlijk een op zinkoxide gebaseerde zonnebrand, die goed beschermt tegen de schadelijke straling van de zon.

Zuckerberg reageerde ontspannen op alle grappen en memes die er over de foto werden gemaakt. “Als iemand een zonnebrand-meme wil plaatsen, dan is dat cool. Ik ben blij dat ik voor het nodige plezier heb gezorgd op internet”, zegt hij. “Ik moet erom lachen en vind het behoorlijk grappig.”

Toen Zuckerberg afgelopen juli voor het eerst reageerde op de virale foto zei hij dat zonnebrand goed is. Hij stelde ook “niet iemand te zijn die er erg cool uitziet bij dergelijke activiteiten”.

Het is ook niet zijn favoriete meme over hemzelf. Die eer gaat naar een nu beruchte Facebook Live-video van 32 minuten lang waar hij meerdere malen zijn liefde betuigt voor het grillen van vlees.

Zuckerberg woont in Californië, maar heeft ook meerdere huizen op Hawaï met een totale waarde van meer dan 100 miljoen dollar.

Lees meer opmerkelijke verhalen over Zuckerberg en andere Amerikaanse techondernemers: