Foto’s van een surfende Mark Zuckerberg op Hawaii gingen afgelopen weekeinde viral.

Op de foto’s is Zuckerberg’s gezicht wit van de zonnebrandcrème, een inkoppertje voor de makers van memes: Zuckerberg als mimespeler en als The Joker.

Maar wie het laatst lacht, lacht het best. Witte zinkoxide op je gezicht is misschien lachwekkend, het goedje is een betere bescherming voor de huid dan de meer chemische zonnebrandcrèmes.

CEO Mark Zuckerberg van Facebook is weer eens het mikpunt van online spot, maar ditmaal niet omdat hij door leden van het Amerikaanse Congres wordt gefileerd.

Aanleiding dit keer is een surfuitje van de 36-jarige miljardair, die zich op een nogal rigoureuze manier beschermt tegen de zon.

Op de foto trotseert Zuckerberg de golven van Hawaii op een elektrische surfplank, vandaar dat de man een console vasthoudt. Volgens de New York Post kost de eFoil-plank 12.000 dollar, omgerekend ruim 10.000 euro.

Maar in plaats van los te gaan op dat gegeven, richtte alle aandacht zich op een Zuckerberg die eruitziet alsof hij een mime-act gaat opvoeren.

 

Maar dat is geen schmink!

Zuckerberg had zich ingesmeerd met een zonnebrandcrème die zinkoxide bevat, wat een goede bescherming biedt tegen de schadelijke straling van de zon. Overigens geen slecht plan wanneer je, zoals Zuckerberg, nogal rossig bent. Niet alleen zijn dergelijke blokkers effectiever, sommige bestanddelen van de meer chemische crèmes worden onderzocht door de Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit.

De waakhond stelde ook dat zinkoxide een van de twee bestanddelen in zonnebrandcrèmes is die als veilig kan worden beschouwd op basis van data. 

Dat neemt niet weg dat de vergelijkingen met Zuckerberg’s zinkoxide-hoofd over elkaar heen buitelden op internet – van de standaard mimespeler tot de meer obscure animes. 

 

https://twitter.com/mohalyak/status/1285004688107229186?ref_src=twsrc%5Etfw

Hoewel Zuckerberg vooral in Californië te vinden is nabij het zenuwcentrum van Facebook, bezit hij ook grote stukken land op Hawaii.  Daaronder 305 hectare aan de noordkust van Kaua’i, waarvoor hij naar verluidt in 2014 om en nabij 100 miljoen dollar neertelde (omgerekend 86,6 miljoen euro).

Redactionele noot: Chemische zonnebrandcrème is effectief als bescherming voor de huis, maar sommige ingrediënten als avobenzon, oxybenzon en octinoxaat worden onderzocht door de FDA (de Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit) op hun schadelijke werking. Ze zouden de hormoonhuishouding verstoren en mogelijk kankerverwekkend zijn. Ook worden deze chemicaliën in verband gebracht met het sneller afsterven van koraal en ander zeeleven.