• Miljardair en ondernemer Marcel Boekhoorn zit na zijn mislukte HEMA-avontuur niet stil.
  • Boekhoorn wordt waarschijnlijk mede-eigenaar van de Automotive Campus in Helmond.
  • Ook heeft hij financiering in de wacht gesleept voor het verder ontwikkelen van ‘superantennes’ met zijn The Antenna Company.

Miljardair Marcel Boekhoorn is afgelopen najaar de HEMA definitief kwijtgeraakt, maar stilzitten doet de ondernemer niet.

Hij wordt waarschijnlijk de nieuwe eigenaar van de Automotive Campus en kan dankzij een flinke investering van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) ook verder met het ontwikkelen van zijn ‘superantenne’ voor draadloze communicatie.

De gemeente Helmond en de provincie Noord-Brabant hebben woensdag een intentieovereenkomst gesloten met De Ontwikkelcombinatie voor de overname van de Automotive Campus in Helmond, meldt Automotive.

De Ontwikkelcombinatie bestaat uit het vastgoedbedrijf van Boekhoorn – Ramphastos Real Estate – en Bouwbedrijf Van de Ven. Gemeente en provincie denken dat de ruim tien jaar geleden door bedrijfsleven en overheid ontwikkelde campus zich door de verkoop aan een private partij beter kan ontwikkelen.

Volgens gedeputeerde Erik Ronnes van de provincie Noord-Brabant is de campus van groot belang voor de regio: “De Automotive Campus draagt bij aan de innovatiekracht in de sector hightech automotive en smart mobility. Het is een omgeving waar veelbelovende startups, zoals Lightyear, kunnen floreren.”

De verkoop aan De Ontwikkelcombinatie wordt naar verwachting nog voor de zomer bekrachtigd. De investeringsmaatschappij is al eigenaar van de High Tech Campus in Eindhoven.

Verdere ontwikkeling superantennes

Maar Marcel Boekhoorn heeft meer projecten waarmee hij aan de weg timmert. Zo is zijn The Antenna Company bezig met het ontwikkelen van een 'superantenne' voor draadloze communicatie.

The Antenna Company heeft deze week een lening voor een 'significant bedrag' gekregen van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) om verder te groeien, schrijft het Eindhovens Dagblad.

De technologie van Antenna zorgt volgens het ED voor een groter bereik en een lager energieverbruik dan conventionele antennes voor draadloze communicatie. De antennes worden gebruikt voor onder meer het vlootmanagement van wagenparken en voor slimme deurbellen.

Het verdere onderzoek is nu vooral gericht op oplossingen voor 5G-communicatie en systemen voor het verbinden van apparaten met het internet.

Boekhoorn werd rijk met Telfort en Bakker Bart en heeft sindsdien heel wat succesvolle en minder succesvolle projecten op zijn naam staan. Zo mislukte zijn HEMA-avontuur, maar haalde hij als eigenaar van Ouwehands Dierenpark wel twee panda's naar Nederland.

LEES OOK: 7 dingen die je misschien niet weet over Marcel Boekhoorn