Bij een cruiseschip denken de meeste mensen misschien aan kleine hutten, drukke zwembaden en buffetrestaurants met lauw eten. Maar het kan ook anders.

Er bestaan cruiseschepen zonder al die drukte, maar mét luxe. De kamers zien eruit als een suite in een luxe hotel, in plaats van een hut waar op iedere mogelijke manier ruimte wordt bespaard.

En nog beter: die luxe kamers bevinden zich soms midden op de oceaan, en een paar dagen later weer in een prachtige stad aan de andere kant van de wereld.

Een meer ontspannen manier van reizen vind je waarschijnlijk niet, maar je moet er ook behoorlijk wat geld voor neertellen. Dit zijn zeven van de duurste kamers op cruiseschepen die momenteel rond de wereld varen:


Dit is een kamer aan boord van de MSC Meraviglia. De suite telt twee verdiepingen met ruimte voor vier personen. Er is een master bedroom en grote slaapbank.


Op het balkon kunnen gasten genieten van hun jacuzzi. Als ze zich op een andere manier willen opfrissen, kan dat in een van de twee badkamers met bad en douche.


En dan deze suite op de Norwegian Joy, een schip van Norwegian Cruise Line. De kamer is 140 vierkante meter groot en ziet er prachtig uit.


In de suite vind je twee slaapkamers, twee balkons, twee badkamers en een woonkamer, keuken en bar. Er kunnen zes gasten verblijven.


De minibar van deze suite is goed gevuld: op de dag van vertrek krijg je een fles champagne. Verder hoef je je ook niet druk te maken om een gebrek aan andere dingen. Je krijgt zachte handdoeken en ochtendjassen en toiletartikelen van Bulgari.


Ook het schip Symphony of the Seas van Royal Caribbean heeft een prachtige suite. Hij is ruim 160 vierkante meter groot, telt twee verdiepingen met twee slaapkamers en twee badkamers. In totaal kunnen er zes gasten verblijven, en de suite heeft ook nog eens een groot balkon.


In de prachtige eetkamer kunnen acht mensen plaatsnemen. Als ze klaar zijn met eten kunnen ze even op de piano spelen in de woonkamer, of gewoon van het prachtige uitzicht genieten.


Ook in deze suite van Oceania Cruises kom je waarschijnlijk geen ruimte tekort. Hij is ongeveer 185 vierkante meter groot en strekt zich uit over de volledige breedte van het schip.


In de suite vind je een grote woonkamer en slaapkamer, twee inloopkasten, twee sauna's met bubbelbad, een prachtige hal en een kamer waar je muziek kunt maken. Alle meubels in de kamer zijn ontworpen door Ralph Lauren, waardoor de suite er misschien meer uitziet als een luxe appartement in New York.


Als kers op de taart krijg je bij deze suite ook nog een privébutler die avondeten voor je regelt, je schoenen poetst, kleding wast en drankjes voor je maakt.


Dan deze suite van Regent Seven Seas Cruises. Je vindt 'm aan boord van de Seven Seas Explorer. In de suite vind je twee grote slaapkamers met balkon, een mini-sauna, een grote woonkamer en een zonnebank. Er kunnen zes mensen slapen.


Als je muzikaal bent kun je op de grote Steinway in de woonkamer spelen, terwijl je vrienden vanaf de luxe meubels toekijken.


In de privéspa van de suite vind je een sauna, stoomkamer en een bubbelbad. Perfect om te ontspannen als je het uitzicht over de oceaan even beu bent. Daarnaast krijg je bij deze suite een fles champagne bij aankomst, heb je een eigen butler en kun je wanneer je maar wilt je kleding laten wassen en stomen.


Als je echt in stijl wilt reizen, is de Balmoral Suite aan boord van de Queen Mary 2 van Cunard Line misschien iets voor jou. Hij is klassiek ingericht en is ontzettend luxe. De Queen Mary 2 was op het moment van tewaterlating in 2003 het grootste passagiersschip ooit gebouwd.


Er zijn meerdere van deze suites op de Queen Mary 2, en in grootte variëren ze van 136 vierkante meter tot 210 vierkante meter.


Bij Celebrity Cruises is de Iconic Suite het meest luxe verblijf. De kamer is 175 vierkante meter groot en heeft twee slaapkamers, twee badkamers, en een ruimte voor de butler.


Dankzij de grote ramen heb je prachtig uitzicht op de oceaan terwijl je in de eet- of woonkamer zit. De butler zorgt er ondertussen voor dat je alles hebt wat je nodig hebt.


Je hebt ook een eigen balkon met prachtig uitzicht, waar je op een bed kan liggen of in je jacuzzi lekker kan ontspannen.


Lees meer over cruiseschepen: