• Het Noorse ontwerpbureau Livit heeft een kantoorbox ontwikkeld om rustig thuis te kunnen werken.
  • Veel mensen die door de coronacrisis gedwongen thuiswerken worstelen met gebrek aan ruimte voor een geschikte werkplek.
  • De zogeheten Studypod kan ook als extra slaapkamer of als mini-yogastudio gebruikt worden.

Het Noorse ontwerpbureau Livit heeft een kantoorbox ontwikkeld voor thuis, die ook kan dienen als studeerkamer, yogastudio of extra slaapkamer.

Door het donkere glas van de zogeheten ‘Studypod’ heb je weinig last van de zon en kan hij prima in de achtertuin worden geplaatst. De goedkoopste versie van de Studypod kost 11.900 euro. 

Mensen werken sinds het uitbreken van de coronapandemie veel meer thuis en worstelen vaak met ruimte. Volgens Livit is de Studypod ‘zen’ en kan je er zonder al te veel afleiding in werken terwijl je contact hebt met de natuur.

Livit heeft meer ervaring met het ontwerpen van minimalistische bouwwerken met uitzicht op de natuur. Zo is het Noorse ontwerpbureau ook verantwoordelijk voor de microcabine Birdbox, die helemaal opgaat in het landschap en zorgt voor fenomenale uitzichten op fjorden en bergen.

Lees verder om alles over de Studypod te weten te komen:


De Studypod is met slechts 3,5 vierkante meter aan vloeroppervlak piepklein.

Het natuurkantoor Studypod. Foto: Livit

Het kan het ideale kantoor zijn, omdat er geen afleiding is.

Foto: Livit

Livit heeft aan Business Insider laten weten dat er een kingsize bed in past, zodat de box ook kan dienen als extra slaapkamer.

Foto: Livit

Livit legt veel nadruk op “het contact met de natuur”, omdat je het gevoel hebt dat je echt buiten bent terwijl het getinte glas het hinderlijke zonlicht weg houdt.

Foto: Livit

Volgens Livit is werken in de natuur goed voor je mentale gezondheid, productiviteit en leervermogen.

Foto: Livit

De Studypod wordt helemaal gebruiksklaar geleverd.

Foto: Livit

Hij wordt vooralsnog alleen gebouwd en geleverd in Europa, maar het ontwerpbureau heeft uitbreidingsplannen.

Foto: Livit

Kopers kunnen kiezen voor een bureau met stoel of ruimte laten voor andere meubels, zoals een bed.

Foto: Livit

Er kunnen ook wieltjes die op slot kunnen onder geplaatst worden voor extra mobiliteit.

Foto: Livit

“Ons doel bij Livit is het creëren van fantastische ervaringen voor onze klanten. Met de Studypod denken we iets te hebben ontworpen dat echt waarde toevoegt aan het dagelijks leven van mensen, door hen ademruimte te geven zonder afleiding en een plek waar ze zich kunnen concentreren terwijl ze dicht bij de natuur zijn”, zegt ontwerper Torstein Aa tegen Business Insider.

Foto: Livit

Lees meer over thuiswerken: