Een man uit Venlo heeft zijn huis te koop gezet in bitcoin.

De vraagprijs voor de woning van Didi Taihuttu bedraagt 85 bitcoin, ruim drie ton tegen de koers van de digitale munt op donderdagmiddag.

Taihuttu heeft zijn besluit om zijn huis op deze manier te verkopen weloverwogen genomen. “We hebben er lang over nagedacht, maar het vertrouwen is zo groot dat we er beiden van overtuigd zijn dat het een hele goede stap in ons leven is”, zegt hij tegen omroep L1.

Tegen de krant De Limburger zegt Taihuttu, die zich al jaren bezighoudt met bitcoin, ook rekening te houden met de mogelijkheid van een koersval. “In het ergste geval verkoop ik dan mijn huis voor 100.000 of zelfs 1.000 euro.”

Zijn makelaar Evert Wolters zegt dat de tijden veranderen en dat het vooruitstrevend is om ook te kijken naar andere mogelijkheden om je huis te verkopen.

Bekijk hieronder het verslag dat L1 maakte:

De bitcoin werd in 2008 bedacht door de mysterieuze Satoshi Nakamoto, van wie niemand weet wie het is. Er is in Nederland al vaker geprobeerd huizen te verkopen in de digitale munt. Zo zette een stel uit Rotterdam hun huis in 2014 voor 877,5 bitcoin te koop. Toen ook ruim drie ton, maar tegen de huidige koers zou dat meer dan drie miljoen euro zijn.

Volgens makelaar Wolters is nog geen enkel huis in bitcoins verkocht. Wel staat in navolging van Taihuttu ook een huis in de eveneens in Limburg gelegen gemeente Horst te koop, vertelt hij tegen De Limburger. Wolters verwacht dat het een trend wordt nu de bitcoin almaar aan populariteit wint.

En voor wie geïnteresseerd is in het huis van Taihuttu, maar aanhikt tegen de vraagprijs van 85 bitcoin? Zo'n harde onderhandelaar is hij niet: "Voor 82 gaat hij ook al weg", zegt de Venlonaar tegen L1.

LEES OOK: Bitcoin is een bubbel, maar we willen er om deze redenen toch in ‘beleggen’

MIS OOK NIET: Werken in een bitcoinmijn op IJsland is ‘absoluut verschrikkelijk en fascinerend’