Het heet Kordaat 0.0, medio augustus ligt het in de schappen en qua naam lijkt het heel veel op Kornuit 0.0 van Grolsch dat sinds maart in de winkels ligt. Ziehier in een notendop het nieuwe alcoholvrije biertje van Lidl.

Kordaat 0.0 is de alcoholvrije variant van Kordaat, het mysterieuze Lidl-biertje dat in het najaar van 2018 vanuit het niets in de schappen belandde. Vanuit het niets? Vanuit de Bavaria-ketels, liever gezegd.

Plagiaat, riep concurrent Grolsch dat in maart 2018 een eigen biertje in de markt zette met de naam Kornuit. Een rel was geboren, maar de rechter oordeelde in februari dat Kordaat geen copycat was van Kornuit. De klemtoon ligt namelijk niet op ‘kor’, maar op het tweede gedeelte in de naam. Dus is verwarring onwaarschijnlijk.

De komst van Kordaat 0.0 bleef niet onopgemerkt. De instroom van het nieuwe Lidl-product leidde immers tot voorraadtekorten in het alcoholvrije schap van Lidl. Volgens een woordvoerder van Lidl wordt het huidige 0.0-bier uitverkocht en is er een mogelijke “overlap” tussen die uitverkoop en de instroom van het eigen 0.0-bier.

Niet echt handig, en al helemaal niet tijdens een hittegolf. Een logistiek leermomentje.

Lees meer over bier: