De Amerikaanse bank Lehman Brothers behoort dan misschien tot het verleden, maar binnenkort is het wel mogelijk om de smaak van het faillissement van de bank en de wereldwijde crisis die daarop volgde te proeven.

Er komt namelijk een Lehman Brothers whisky op de markt met de smaak “van de ups en downs” van 2008, het jaar waarin de bank failliet ging. Dat schrijft The Wall Street Journal.

De Londense ondernemer James Green (34) wil drie labels van de likeur op de markt brengen: Snapfire, Ashes of Disaster en Evergreen. De drank zal online verkocht worden en Green zegt ook al bestellingen binnen te hebben van bars in Londen en New York. Ook is hij op zoek naar investeerders om heuse Lehman Borthers cafés te openen op Wall Street en in Londen.

Patentaanvraag

Green had wel wat moeite met de patentaanvraag van het product. De aanvraag werd in eerste instantie afgewezen door het patentbureau in de VS, omdat het een connectie met de failliete bank zou impliceren. Green tekende – met succes – bezwaar aan, omdat hij van mening was dat niemand zou denken dat de producten echt door Lehman Brothers gemaakt worden.

Toch is er nog een instantie die bezwaar heeft. De Britse financiële dienstverlener Barclays, die onderdelen van de bank kocht na het faillissement, zegt dat het verbinden van de naam Lehman Brothers aan een drank slecht zou zijn voor de “onderscheidende kwaliteit” van het merk.

Bovendien wil Barcalys zelf de naam registreren om het te gebruiken voor onder andere een investeringsbank. Daar heeft Green dan weer bezwaar tegen. Green en Barclays zijn nu onderling in overleg, maar zouden volgens The Wall Street Journal nog niet tot een overeenkomst zijn gekomen. Hopelijk zijn ze eruit voor het ideale drinkmoment van het flagship-label Ashes of Disaster: de lente en de vroege zomer, Zoals Green op zijn website schrijft.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl