Getrouwd met je werk? Dat gaat voor de meeste Business Insider Nederland-lezers niet op.

62 procent geeft aan dit jaar mogelijk op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Bijna een kwart van de lezers (24 procent) weet vrijwel zeker dat hij dit jaar actief op zoek gaat. Dat blijkt uit onderzoek van BI Studios onder ruim 500 lezers van het grootste online zakelijke nieuwsplatform van Nederland.

Voor de meeste werkgevers is het niets nieuws: de krapte op de arbeidsmarkt neemt toe. In acht van de twaalf provincies hebben werkgevers moeite om vacatures te vervullen. Twee jaar geleden was dit nog in geen enkele provincie het geval.

Business Audience Experts

Business Insider kan je helpen als je op zoek bent naar professionals in bijvoorbeeld tech of finance. De titel trekt in Nederland maandelijks 1,5 miljoen unieke bezoekers en richt zich op de nieuwe generatie business leaders.

68 procent van de lezers heeft een HBO of universitaire studie afgerond. Uit het onderzoek blijkt dat ze vooral werkzaam zijn in de industrie, techniek & bouw, en zakelijke dienstverlening & advies.

Blijven leren

Binnen deze branches bestempelt het gros van de lezers zichzelf als beïnvloeder of uiteindelijke beslisser als het gaat om aankopen binnen het bedrijf. 26 procent van de lezers is betrokken bij de aankoop van opleidingen en trainingen. De grootste categorie na de aankoop van IT.

De belangrijkste cijfers nogmaals op een rij:

Lees ook op Business Insider

  • Bijna een kwart van de lezers weet zeker dat hij dit jaar op zoek gaat naar een nieuwe baan
  • 9 op de 10 lezers heeft het MBO of hoger afgerond
  • 68 procent heeft een HBO of universitaire studie afgerond
  • 26 procent van de lezers is betrokken bij de aankoop van opleidingen/trainingen

Hoe bereik je jouw ideale doelgroep?
BI Studios is het contentmarketingbureau achter Business Insider Nederland (maandelijks 1,5 miljoen unieke bezoekers) en Finanzen.nl (300.000 unieke bezoekers per maand) gespecialiseerd in contentstrategie, -creatie en distributie. De creatieve studio helpt merken en partners uit binnen- en buitenland met het bereiken van hun marketingdoelstellingen. Dankzij onze internationale B2B-marketingcases én onze unieke data-integraties.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met Stefan Smit, commercial director op + 31 6 20611434 of stefan.smit@businessinsider.nl.