Amerikaanse kiezers vinden president Donald Trump een betere leider tijdens de coronacrisis dan de Democratische presidentskandidaat Joe Biden.

Uit een peiling blijkt dat 44 procent van de kiezers vindt dat Trump betere leiderschapskwaliteiten heeft laten zien dan Biden.

Toch zou een meerderheid van de Amerikanen het liefst oud-president Barack Obama in het Witte Huis zien tijdens deze crisis.

Amerikaanse kiezers denken dat Donald Trump een betere leider is tijdens de coronacrisis dan Joe Biden, die nu nog als enige kandidaat over is om het tegen Trump op te nemen tijdens de verkiezingen. Dat blijkt uit een poll van Politico en het databedrijf Morning Consult.

Uit de resultaten blijkt dat 44 procent van de kiezers vindt dat Trump betere leiderschapskwaliteiten heeft dan Biden. Slechts 36 procent van de kiezers denkt dat Biden een betere leider zou zijn.

Toch is Trump niet de favoriete leider van de kiezers. Iets meer dan de helft van de respondenten, 52 procent, heeft nog steeds de voorkeur voor oud-president Barack Obama. Ze denken dat hij het beter zou doen in een crisis dan Trump. 

Biden neemt het vrijwel zeker op tegen Trump

Sinds woensdag staat het vrijwel vast dat voormalig vicepresident Biden het deze herfst gaat opnemen tegen Trump, nadat Bernie Sanders uit de race stapte. 

Lees ook op Business Insider

Biden heeft maandag kort met Trump gebeld over de strategie van de Verenigde Staten om het virus tegen te gaan. Daarnaast heeft Biden al een uitgebreid plan klaarliggen voor hoe hij om zou gaan met het virus als hij in het Witte Huis terechtkomt. 

Toch krijgt Biden ook een hoop kritiek. De 77-jarige politicus is namelijk een stuk minder vaak in het openbaar te zien sinds het begin van de coronacrisis.

De Wereldgezondheidsorganisatie verklaarde de coronacrisis op 11 maart tot een pandemie. De Verenigde Staten is momenteel het epicentrum van de uitbraak, met bijna 400.000 besmettingen en bijna 13.000 doden veroorzaakt door het virus.

Veel kiezers ontevreden met aanpak Trump

Uit de peiling van Politico en Morning Consult blijkt ook dat iets meer dan de helft van de kiezers, 54 procent, vindt dat Trump “slecht” of “net voldoende” reageert op de uitbraak van het virus. 40 procent vindt zijn reactie “uitstekend” of “goed”. 

Precies de helft van de kiezers vindt dat de regering van Trump niet genoeg doet om de uitbraak een halt toe te roepen. Slechts 38 procent vindt dat er wel genoeg gebeurt.

Een kleine meerderheid van de kiezers, 54 procent, vindt dat Trump het als president überhaupt niet goed doet. Iets minder, 44 procent, vindt hem wel een goede president.

In een andere peiling van CNN, die ook recent werd gepubliceerd, zei 55 procent van de Amerikanen dat de overheid te weinig heeft gedaan om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Een even groot deel van de Amerikanen vindt ook dat Trump meer kan doen om de pandemie tegen te gaan.

Lees meer over het coronavirus: