Heb je nog steeds geen idee wat voor kerstcadeau je voor je schoonzus, oom, neefje of oma moet kopen?

Geen nood.

Je hoeft maar twee dingen te weten over degene voor wie je een kerstcadeau gaat kopen, om iets leuks te vinden: zijn of haar leeftijd en geslacht.

Op de website lootjestrekken.nl is te zien dat bepaalde categorieën cadeaus bij bepaalde doelgroepen heel populair zijn. Zo vragen veel vrouwen van boven de 50 om vogelhuisjes, terwijl een bieropener die je bierdoppen afschiet juist ontzettend populair is bij mannen tussen de 18 en 25.

Hieronder vind je de populairste cadeaus per geslacht en leeftijdscategorie.


Meisjes tot 12 jaar: magische eenhoornpoep en glow in the dark-nagellak

Slijm is al jaren een hype onder jonge kinderen. Kinderen vinden het "satisfying" om ermee te spelen, schreef NRC er eerder over.

De unicorn is ook hip, dus het is geen wonder dat het 'Poopsie Slime Surprise-pakket' zeer populair is onder meisjes. Met het pakket kun je zelf magische eenhoornpoep en slijm maken - en dat voor een tientje. Een glimmende kerstcadeau!

Verder maak je meisjes onder de twaalf blij met glow in the dark-nagellak, een LED-lichtbox met letters en cijfers of deze L.O.L. Surprise! UnderWraps-poppen.


Jongens tot 12 jaar: een boek over Fortnite of een sporthorloge

Jongens onder de 12 zijn duidelijk verzot op het spel Fortnite, dus het meest gevraagde kerstcadeau onder hen is een boek over hoe je de beste speler wordt.

Verder vragen ze massaal om een sporthorloge en een mini-kauwgomballenautomaat. En mocht je in zijn voor een geintje, dan is ook deze pen waarmee je anderen een elektrische schok kunt geven populair. Geven op eigen risico.


Tienermeisjes: een verlichtingssnoer voor foto's en oordopjes

Tienermeisjes zijn duidelijk op zoek naar manieren om zich ongestoord te kunnen verstoppen op hun slaapkamer.

Ze vragen vooral naar spullen om hun kamer wat op te vrolijken, zoals dit verlichtingssnoer waar je foto's aan kunt ophangen en deze goudkleurige wereldkaart.

Verder zijn oordopjes voor iPhones ontzettend populair, en gezichtsmaskers, badbruisballen en deze selfiestick met lichtring - zodat je altijd het ideale licht hebt om een selfie te maken.


Tienerjongens: een vuurwerkaansteker en touchscreen-handschoenen

Tienerjongens kunnen niet wachten tot oudejaarsavond. Zij willen het allerliefst een aansteker voor vuurwerk.

Maar terwijl ze vuurwerk afsteken, moeten ze natuurlijk wel warme handen houden én hun telefoon kunnen blijven bedienen, dus deze touchscreen-handschoenen zijn ook in trek.

Verder maak je ze blij met deze Champions League-voetbal als kerstcadeau.


Vrouwen tussen de 18 en 25: een letterbord of Rituals

Ook bij vrouwen tussen de 18 en 25 is het letterbord nog hip, maar nog veel geliefder is Rituals. De twee populairste kerstcadeaus zijn allebei van Rituals, en op plek drie staat een cadeaukaart van de Douglas.

Het moge duidelijk zijn: met iets dat lekker ruikt, zit je goed.


Mannen tussen de 18 en 25: een bierdopschieter en een bol.com-cadeaukaart

Ondertussen zijn mannen van deze leeftijd met hele andere dingen bezig dan lekker ruiken.

Het populairste cadeau onder hen is een bieropener die de bierdoppen afschiet. Maar ook een cadeaukaart van bol.com is goed.


Vrouwen tussen de 25 en 35: nóg meer Rituals, een bloemensnijder en een kookboek voor baby's en peuters

Ook vrouwen tussen de 25 en 35 vragen massaal om Rituals. De eerste zes meest gevraagde cadeaus zijn van het merk, maar ook verder in de lijst komt er nog veel badschuim voor.

Verder valt op dat vrouwen van deze leeftijd veel dingen voor hun kinderen vragen. Ze willen bijvoorbeeld dit kookboek met 500 gerechten voor baby's en peuters. Tot slot worden ze blij van een speciaal mesje om bloemen mee af te snijden.


Mannen tussen de 25 en 35: drank, drank en drank

Mannen tussen de 25 en 35 zijn duidelijk wat minder bezig met kinderen. Hoewel ook bij hen Rituals op 1 staat, valt verder op dat ze veel om alcohol vragen - en dan met name om whiskey. Dit proefpakket is bijvoorbeeld geliefd, maar ook deze karaf en whiskeystenen zijn in trek.

En mannen houden ook best van koken, blijkt - dit kookboek voor hamburgers is erg populair.


Vrouwen tussen de 35 en 50: Rituals, kookboeken en zelfhulpboeken

Ook vrouwen tussen de 35 en 50 jaar oud vragen ongelofelijk veel producten van Rituals. Opvallend is dat dit keer niet de douchegels of bodylotions het meest geliefd zijn, maar juist de geurstokjes.

Verder lijken vrouwen van deze leeftijd veel bezig te zijn met hun gezondheid. De Minibijbel voor Koolhydraatarme gerechten is een populair kerstcadeau.

Als je toch naar iets anders op zoek bent: ook romans en zelfhulpboeken zijn in trek, en dan met name dit boek: Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt.


Mannen tussen de 35 en 50: drank, verzorgingsproducten en gereedschap

Ook in deze leeftijdscategorie is drank nog erg populair, maar gereedschap maakt in opvallende inhaalslag. Veel mannen doe je bijvoorbeeld een plezier met deze 15-delige borenset. Maar ook kookboeken zijn welkom, en dan met name eentje: de BBQ-Bijbel.

Wil je een cadeautje aan een iets ijdelere man geven, dan zit je ook goed met deze douchegel van Hugo Boss.


Vrouwen boven de 50: boeken en vogelhuisjes

Rituals is wat minder populair bij vrouwen boven de 50. Ze lijken wat minder cadeaus voor zichzelf te vragen, en wat meer voor de wereld om hen heen. Vogelhuisjes zijn namelijk ontzettend populair, zoals deze en deze.

Ook een kruidenschaar is een geliefd cadeau, maar met romans zit je ook goed. Heb je geen idee welke je moet kopen? Ga dan voor De zeven zussen, dat boek is het populairst.


Mannen boven de 50: endoscoop-camera en fietsspullen

Opvallend: mannen boven de 50 vragen massaal om een endoscoop-camera die je kunt aansluiten op je smartphone. Volgens de beschrijving is het klusgereedschap waterdicht en geschikt voor "visuele inspectie in nauwe doorgangen".

Verder lijken ze ook het stereotype van wielrennen waar te maken. Veel andere populaire cadeaus hebben namelijk met fietsen te maken, zoals deze fietsenkettingreiniger. Ook deze militaire zaklamp en neushaartrimmer zijn geliefd.


Lees meer over kerst: