Juventus gaat er vanuit dat Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt (19) binnenkort een vijfjarig contract tekent bij de Italiaanse recordkampioen. Dat meldt De Telegraaf. De club uit Turijn is bereid meer dan 70 miljoen euro over te maken aan Ajax.

De Nederlandse international zou in Italië jaarlijks tussen de 15 en 20 miljoen euro kunnen opstrijken.

De ‘Oude Dame’ veroverde de laatste acht jaar de landstitel in Italië. Met Ajax schakelde De Ligt afgelopen seizoen Juventus wel uit in de kwartfinales van de Champions League.

Ajax levert dit seizoen een ongekende prestatie. De club uit Amsterdam staat kwam tot de halve finale van de Champions League en werd daar in een zinderende wedstrijd uitgeschakeld door Tottenham Hotspur.

Verschillende spelers van het basiselftal staan in de belangstelling van buitenlandse clubs en zijn veel meer waard geworden. Hun transfers kunnen de Mokumers nog eens miljoenen opleveren.

Lees ook: De basiself van Ajax is op papier nu €343 miljoen waard, het dubbele van een jaar geleden

De toptransfer van een Ajacied kwam begin dit jaar rond: Frenkie de Jong tekende een contract bij FC Barcelona. De 21-jarige international verhuist deze zomer naar de Spaanse kampioen. Hij tekende een contract voor vijf jaar bij de club van sterspeler Lionel Messi.

Het huidige contract van De Jong bij Ajax heeft een looptijd tot medio 2022. FC Barcelona koopt die verbintenis af met een bedrag van 75 miljoen euro, dat door allerlei bonussen kan oplopen tot maximaal 86 miljoen.

De Ligt bij Junventus samen met Ronaldo?

Cristiano Ronaldo staat sinds één seizoen onder contract in Turijn en werd destijds voor 100 miljoen euro overgenomen van Real Madrid. Met de Portugese vedette heeft 'Juve' als grootste doel het winnen van de Champions League gesteld.

Onlangs vroeg Cristiano Ronaldo na afloop van de Nations League-finale tussen Portugal en Nederland (1-0) al aan De Ligt om naar Juventus te komen.

LEES OOK: Dit verdient Lieke Martens, de Oranje Leeuwin die Nederland aan de eerste wereldtitel kan helpen