Jeff Bezos heeft gereageerd op critici die zeggen dat miljardairs te veel geld besteden aan ruimtereizen en niet genoeg doen om de problemen op aarde aan te pakken.

Deze critici gaan voorbij aan het feit dat “we beide moeten doen en dat de twee dingen nauw met elkaar verbonden zijn”, zei de oprichter van Amazon en ruimtevaartbedrijf Blue Origin vorige week tijdens een evenement.

De op een na rijkste persoon ter wereld zei dat hij meer geld besteedt aan het Bezos Earth Fund dan hij spendeert aan ruimtereizen. Het Bezos Earth Fund is een filantropische onderneming die als doel heeft om tegen 2030 10 miljard dollar te steken in initiatieven die klimaatverandering tegengaan.

Noch Bezos, noch zijn interviewer noemde critici in het bijzonder, maar nadat Bezos in juli naar de rand van de ruimte vloog, kreeg hij kritiek van publieke figuren als het Democratische Congreslid Alexandria Ocasio-Cortez, medemiljardair Bill Gates en Prins William.

Lees ook: Jeff Bezos wil de ruimte koloniseren om de mensheid te redden - hij kan beter iets doen aan de impact van Amazon op aarde

Bezos zei dat er "enorm veel te doen is in het hier en nu", zoals het conserveren van wat we nu hebben, het herstellen van wat we zijn verloren en het transformeren van ons voedselsysteem. "Dat moeten we niet vergeten." Volgens hem gaat 3 miljard dollar van het Bezos Earth Fund naar oplossingen voor het ondersteunen van de natuur.

Tegelijk moeten we volgens hem "op een diep verbonden manier naar de toekomst kijken". "De planeet is zo klein. Als we willen groeien als beschaving en gezamenlijk meer energie willen gebruiken, moet het meeste daarvan buiten onze planeet gebeuren", voegde hij eraan toe.

In het verleden heeft Bezos al eens gezegd dat hij gelooft dat de mensheid "alle vervuilende industrieën naar de ruimte zal moeten verplaatsen" om de aarde schoon te houden.

Lees meer over Jeff Bezos: