Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft zijn vermogen zien groeien tot 150 miljard dollar, volgens de Bloomberg Billionaires Index.

De coronacrisis heeft grote techbedrijven zoals webwinkel Amazon in de kaart gespeeld en daar profiteert Bezos van.

Zijn vermogen is sinds begin dit jaar met zo’n 35 miljard dollar aangedikt.

De coronacrisis treft niet iedereen in gelijke mate. Integendeel, waar horecazaken en vliegmaatschappijen bij bosjes dreigen om te vallen, varen grote techbedrijven juist wel bij de crisis die dwingt tot thuiswerken én spullen online bestellen.

De Amerikaanse webwinkel Amazon zit duidelijk bij de winnaars. Niet alleen worden er volop spullen besteld via Amazon. Ook clouddienst AWS draait op volle toeren.

Zo maakt streamingdienst Netflix bijvoorbeeld volop gebruik van de computerservers van Amazon. De miljoenen Netflixgebruikers die thuis zitten te bingewatchen, spekken indirect ook de portemonnee van Amazon.

Amazon draait uitstekend en dat betekent ook kassa voor het persoonlijke vermogen van oprichter en CEO Jeff Bezos. Die is met een belang van iets meer dan 11 procent nog altijd de grootste particuliere aandeelhouder van Amazon.

Lees ook op Business Insider

Volgens de Bloomberg Billionaires Index heeft het vermogen van Bezos de afgelopen dagen het niveau van 150 miljard dollar bereikt. Dit jaar groeide het vermogen van Bezos met zo’n 35 miljard dollar.

Bezos tikte al eens de vermogensgrens van 150 miljard dollar aan, maar zakte iets terug toen hij in 2019 bij de scheiding van zijn vrouw MacKenzie overeenkwam dat zij 4 procent van de aandelen Amazon zou krijgen.

Bezos ligt als rijkste man ter wereld ruim voor op de nummer twee, Microsoft-oprichter Bill Gates. Die mag met een geschat vermogen van 115 miljard dollar ook niet klagen.

LEES OOK: Jeff Bezos vertelt over zijn papa die uit Cuba vertrok voor de ‘Amerikaanse droom’