Mackenzie Bezos, de ex van Amazon-topman Jeff Bezos, gunt het gros van de aandelen van de webwinkelreus die het koppel samen in bezit heeft aan haar voormalige partner.

In een tweet, tevens haar eerste ooit, meldde Mackenzie dat driekwart van de aandelen voor Jeff is. Verder krijgt de Amazon-topman het volledige stemrecht van de stukken.

Ook de belangen van het paar in The Washington Post en ruimtevaartbedrijf Blue Origin laat Mackenzie aan Jeff.

Wat zij voor die geste terugkrijgt is niet bekend. Mackenzie Bezos zegt blij te zijn dat het proces om het huwelijk te beëindigen is opgelost. Het paar kondigde begin dit jaar hun scheiding aan.

Jeff Bezos is nog altijd koploper in de lijst met miljardairs van persbureau Bloomberg. De Amazon-baas is ook na de scheiding nog altijd goed voor een vermogen van 114 miljard dollar.

Het vermogen van Microsoft-oprichter Bill Gates, de nummer twee op de lijst met miljardairs, is momenteel 102 miljard dollar.

Mackenzie Bezos is met 4 procent van de Amazon-aandelen goed voor 36 miljard dollar. Daarmee zou ze de op drie na rijkste vrouw ter wereld zijn. De scheiding is naar verwachting over circa drie maanden afgerond.

Lees meer over miljardairs: