• Techmiljardair Jeff Bezos heeft een video gedeeld op Instagram over de 18-jarige Nederlander Oliver Daemen, die meegaat met de ruimtetrip van de Amazon-oprichter.
  • Dinsdag vliegt Bezos met zijn broer, de 82-jarige Wally Funk en Daemen met de New Shepard-raket van ruimtevaartbedrijf New Origin naar de rand van de ruimte.
  • Daemen wordt de jongste persoon die naar de ruimte gaat.

Techmiljardair Jeff Bezos, oprichter van Amazon en ruimtevaartbedrijf Blue Origin, heeft zondag een video gedeeld op Instagram waarin hij de 18-jarige Nederlander Oliver Daemen introduceert. Die vliegt gaat dinsdag mee met de ruimtetrip van Bezos. 

Daemen werd afgelopen week als vierde reiziger geselecteerd, nadat de winnaar van een veiling voor deze plek die 28 miljoen dollar had geboden, verstek liet gaan.

Daemen deed mee aan de veiling samen met zijn vader, Joes Daemen. Die is CEO van de investeringsmaatschappij Somerset Capital Partners, die onder meer investeert in vastgoed.

In de video zegt Daemen: “Ik denk dat het de ultieme droom van vele jonge mensen is om naar de ruimte te gaan.”

Daemen reist met Jeff Bezos, diens broer Mark en de 82-jarige piloot Wally Funk.

"Het is echt cool om met deze groep te gaan. Wally is één van de beste piloten aller tijden en heeft zo'n bijzonder levensverhaal", zegt Daemen in de video. Hij noemt Jeff Bezos ook één van de beste ondernemers uit de geschiedenis een een "echte visionair".

"Ik voel me verantwoordelijk, omdat ik de jongste persoon ben die naar de ruimte gaat", aldus Daemen. "Ik hoop dat meer mensen interesse krijgen voor het heelal en vooral ook voor de wetenschappelijke kennis over de ruimte."

Bezos en zijn mede-reizigers zijn bezig met de voorbereiding op hun ruimtetrip. Volgens woordvoerders van Blue Origin is de raket New Shepard klaar voor lancering op 20 juli. 

Lees meer over de ruimtevlucht van Jeff Bezos: