• Jeff Bezos treedt terug als CEO van techgigant Amazon. Maar dat betekent niet dat hij het rustiger aan gaat doen.
  • De miljardair houdt van bijzondere avonturen, zoals de oceaan verkennen of lange tochten te paard.
  • Bezos’ volgende avontuur ligt nu voor hem: het vliegen naar de rand van de ruimte met een raket van zijn bedrijf Blue Origin.

Techmiljardair Jeff Bezos treedt maandag terugt als CEO van internetreus Amazon. Toch is het onwaarschijnlijk dat hij het rustiger aan gaat doen. Dat blijkt al deels uit het feit dat de multimiljardair bij belangrijke beslissingen over Amazon betrokken zal blijven, maar ook vanwege de voorliefde van Bezos voor bijzondere avonturen en extreme hobbies. zoals dagenlange excursies te paard of verkenningstochten op de bodem van de oceaan.

Het volgende avontuur brengt de 57-jarige ondernemer naar de rand van de ruimte. Op 20 juli zullen Bezos, zijn broer en twee andere passagiers een 11 minuten durende bijna-ruimtetocht maken met een raken van zijn bedrijf Blue Origin.

Dit ruimtereisje is misschien wel meest extreme avontuur waar Bezos de afgelopen jaren zijn tijd en geld aan spendeerde, maar zeker niet het enige bijzondere uitstapje van Bezos.

Lees ook: Miljardairs (met of zonder midlife crisis) zoeken opvallend vaak naar extreme ervaringen – Jeff Bezos is niet de enige

Bezos reed eens 80 kilometer te paard door het westen van Texas

Samen met zijn vader Mike, broer Mark, reed Bezos eens 80 kilometer te paard door de staat Texas. “Drie dagen, erg leuk, maar met een pijnlijk achterwerk”, vertelde de miljardair tijdens een forumgesprek met Mark in 2017.

Broer Mark deelde een foto, waar de Amazon-oprichter op de grond ligt te slapen in zijn slaapzak, zijn kussen bedekt met vorst. “Zo weet je ineens dat het maar goed is dat je een zoogdier bent”, noteerde Bezos bij het plaatje.

De Amazon-miljardair zocht op de bodem van de oceaan naar onderdelen van de Apollo 11

In 2013 brachten Bezos, zijn broer, schoonbroer en zijn ouders dertig dagen op zee door om onderdelen van de Apollo 11 te bergen. “We zagen een wonderlijke wereld onder water”, beschreef Bezos zijn ervaringen. “Het was als een landschap vol tuinsculpturen van verwrongen F1-motoren die samen een verhaal vertelden van een vurig en gewelddadig einde, een passend testament voor het Apollo-ruimteprogramma.”

Bezos is altijd al gepassioneerd geweest over de Apollo 11. Hij plande zijn komende ruimtereis op de vertrekdag van deze iconische ruimtemissie. 20 juli is dezelfde dag dat astronauten Neil Armstrong en Buzz Aldrin in 1969 als allereerste mensen voet zetten op de maan.

Bezos beklom een van de hoogste windmolens van Amazon

In 2017 deelde Bezos een video op Instagram om de opening van een van Amazons windmolenparken te vieren. Gekleed in veiligheidsharnas en helm sloeg hij een fles champagne kapot. “Leuke dag gehad met het dopen van ons nieuwste windmolenpark”.

Bezos verkent grotten…

Tijdens een gesprek met broer Mark in 2017 deelde Bezos ook beelden waarin hij abseilend te zien is in een grot. Samen met zijn toenmalige schoonbroer van ex-vrouw MacKenzie en een vriend, maakten de twee broers een groepsfoto op de bodem van de grot, omringd door stalagmieten. Bezos: “Dat was een geweldige trip. Je hoefde je geen zorgen te maken dat je belangrijke berichten mistte op je telefoon. Er was geen bereik.”

… en gaat hondensleeën bij de Noordpool

Om Earth Day te vieren deelde Bezos in 2018 een video van een hondensleetochtje door een besneeuwd bos bij de Noordpool. “Hondensleeën boven de poolcirkel in het noorden van Noorwegen”, schreef Bezos in de omschrijving. “Apollo-astronaut Jim Lovell zegt het zo: je gaat niet naar de hemel als je doodgaat, je gaat naar de hemel als je geboren wordt. De aarde is de beste planeet van ons zonnestelsel. We gaan naar de ruimte om de aarde te redden.”

Bezos is bijna klaar voor zijn eerste (bijna) ruimtetrip

Op 20 juli stapt Bezos aan boord van de New Shepard raket van Blue Origin. Daarmee is hij ook meteen een van de vier eerste mensen die vliegen met het voertuig. “Ik wilde mijn hele leven al de ruimte in”, zei Bezos in een bericht op Instagram. “Het is een avontuur, maar ook persoonlijk erg belangrijk voor mij.”

Zijn broer Mark zal ook meevliegen. Net als een nog onbekende derde passagier die 28 miljoen dollar bood tijdens een veiling voor een plekje aan boord.

De vierde passagier van de Blue Origin Shepard moet een historisch onrecht teniet doen. Wally Funk is een 82-jarige piloot die in de jaren zestig meetrainde voor het Apollo-ruimteprogramma maar uiteindelijk niet mee mocht met een van de vluchten. Omdat ze een vrouw was. Lange tijd werd de belangrijke rol van vrouwen voor de ruimtevaart genegeerd. Pas de afgelopen jaren is hier meer aandacht voor.

LEES OOK: Miljardair Richard Branson gaat op 11 juli de ruimte in – dat is 9 dagen eerder dan Jeff Bezos