Een Japanse man die vorige maand per ongeluk de coronasteun voor 463 huishoudens op zijn bankrekening ontving, is verdwenen, zo meldt het Japanse nieuwsmedium SoraNews24.

De 24-jarige Japanner, die niet bij naam werd genoemd, kreeg op 8 april voor 46,3 miljoen yen (ruim 343.000 euro) aan coronasteun op zijn rekening gestort. Het geld was bedoeld voor de huishoudens in de stad Abu. waar de man woonde.

Volgens SoraNews24 stond de naam van de man bovenaan de lijst die naar de bank was gestuurd. Door een opmaakprobleem dacht de bank dat het geld eerst naar zijn rekening moest worden overgemaakt en later onder de rest van de stadsbewoners zou worden verdeeld.

Zodra hij het geld had ontvangen, begon de man het totale bedrag in kleine dagelijkse beetjes van zijn rekening over te schrijven, om niet ontdekt te worden, meldde de Japanse krant Asahi Shimbun.

Toen de stadsautoriteiten hem op 21 april te pakken kregen, vertelde hij hen dat al het geld weg was, aldus de Japanse krant. "Al het geld is overgemaakt naar een rekening bij een andere financiële instelling", vertelde hij hen. "Ik kan het geld niet terugstorten naar de oorspronkelijke rekening. Ik zal het goedmaken.”

Op 12 mei spande de stad een rechtszaak aan tegen de man om de terugbetaling van de coronasteun en de eventueel gemaakte juridische kosten te eisen, aldus SoraNews24. Hij bleek echter te zijn verdwenen, zo meldde de site op zondag.

De man woonde relatief kort in de stad Abu; hij verhuisde naar de stad in oktober 2020 via een regeringsprogramma dat gericht is op het herbevolken van landelijke gebieden, aldus SoraNews24.

Volgens de site beschreven de inwoners van de stad de man als “een goede jongen, jong en knap.” Zijn huisbaas vertelde verslaggevers dat hij de huur voor de maand mei al had betaald.

LEES OOK: Ikea Japan verhuurt piepkleine woningen van 10 m² voor ongeveer 75 eurocent per maand