Als onderdeel van haar nieuwe campagne, ‘Tiny Homes‘, stapt Ikea Japan de vastgoedmarkt op. Het bedrijf start met de verhuur van mini-appartementen van ongeveer 10 vierkante meter in de levendige wijk Shinjuku in Tokio. De huur is even klein als de oppervlakte: een appartement kost slechts 99 Japanse yen (omgerekend 0,77 euro) per maand.

Het bedrijf toonde deze week een plattegrond van de appartementen. Daarop is te zien hoe de ruimte wordt ingedeeld.

Volgens deze tekening bestaat het appartement uit twee niveaus, waarbij het bed op een verhoging geplaatst is. Deze is bereikbaar met een trapladder. Op de begane grond vinden we de ingang, een kitchenette, een badkamer, een wasmachine en natuurlijk een hoekje om te werken en te eten. 

Het woninkje is volledig gemeubileerd met, hoe kan het ook anders, Ikea-meubilair. De huurder kan zo intrekken en moet alleen zelf zorgdragen voor de nutsvoorzieningen.

Ikea zet haar beroemde speelgoedhaai, Blahaj, in om de woningen te promoten. Mensen kunnen meer informatie over de mini-appartementen krijgen bij de zogeheten Blahaj-vastgoedkantoren in Tokio. Deze kantoren zijn tussen 11 en 30 november te vinden in de Ikea-winkel in Shinjuku, en tussen 1 en 3 december in de Shibuya-vestiging.

Volgens de Japanse website Sora News worden de 'tiny homes' verhuurd tot 15 januari 2023. Degenen die een aanvraag willen indienen om een van deze appartementen te krijgen, moeten ook een gratis Ikea Family-lidmaatschap aanvragen om in aanmerking te komen. 

Een woordvoerder van Ikea Japan vertelde Insider dat er op dit moment één appartement in Shinjuku te huur is. De woordvoerder vertelde niet hoeveel mensen zich hebben aangemeld voor deze woning. 

LEES OOK: Elon Musk woont naar verluidt in een tiny house met een huur van $250 per maand – intussen probeert hij zijn oude woning voor $37,5 miljoen te verkopen