• Ivanka Trump heeft een foto getweet waarop ze een coronavaccin krijgt.
  • De dochter van voormalig president Donald Trump is het eerste lid van haar directe familie dat haar vaccinatie publiekelijk bekendmaakt.
  • Republikeinse kiezers en Trump-stemmers twijfelen relatief vaak of ze zich moeten laten vaccineren.

Ivanka Trump, de oudste dochter van de Amerikaanse oud-president Donald Trump, heeft woensdag haar maandenlange stilzwijgen op Twitter doorbroken.

Dat deed ze door foto’s te plaatsen van haar vaccinatie tegen COVID-19.

“Ik heb vandaag een prik gekregen!!! Ik hoop dat jij dat ook doet!”, luidde het Twitter-bericht van Trump. “Dank je wel verpleegster Torres!!!”

Ivanka, die al bijna drie maanden niet meer had getwitterd, is het eerste lid van haar directe familie dat haar vaccinatie bekendmaakt.

Voormalig president Donald Trump en zijn vrouw Melania hebben nog niet publiekelijk laten weten dat ze ingeënt zijn. Volgens The New York Times kregen ze al in januari privé de prik.

Het enthousiaste bericht van Ivanka over het COVID-19-vaccin heeft mogelijk veel impact, omdat Republikeinse kiezers en Trump-aanhangers relatief vaak twijfelen over de vaccinatie.

Ongeveer een kwart van de Trump-stemmers gaf in een recente peiling aan dat ze zich "zeker niet" zullen laten vaccineren. Nog eens 21 procent zei dat ze meer dan een jaar zouden wachten om de prik te krijgen.

Vooral de jongere Republikeinse vrouwen, mensen die op het platteland wonen en mensen zonder universiteitsdiploma maken zich zorgen over de gevolgen van een vaccin.

Lees meer over Ivanka Trump: