Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone, dan is de Apple iPhone XS wellicht iets voor je. Apple biedt het model zelf niet meer aan, maar tal van webshops hebben het toestel uit 2018 nog op voorraad. En dus gaan die exemplaren op Black Friday met flinke kortingen weg.

Het is wel slim om snel te handelen, want op is op bij veel winkels.

De Apple iPhone XS met 64 GB aan opslag kostte bij de introductie in Nederland net als zijn voorganger 1.159 euro. Het ontwerp van de telefoon is hetzelfde gebleven, maar vooral onder de motorkap is er veel vernieuwd. Zo is hij sneller dan de iPhone X en bespaart hij meer batterij dankzij de A12-chip.

De portretmodus werd verbeterd (12 megapixel camera) en je kunt spelen met de scherpte-diepte van je foto’s. De smartphone heeft net als de iPhone X een vrijwel randloos 5,8 inch OLED-scherm, Face ID en ondersteunt draadloos opladen.

Apple bracht de afgelopen tijd natuurlijk nieuwe modellen uit, zoals de iPhone 11, de iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max en de iPhone 8 128 GB. De verkoop van de XS werd gestaakt, maar dat wil niet zeggen dat het model ernstig verouderd is.

iPhone XS versus iPhone 11

Nu de iPhone XS flink in prijs verlaagd is voor Black Friday, is hij zeker het overwegen waard. Beide telefoons hebben twee camera's, maar de uitwerkingen verschillen. Zo heeft de iPhone 11 een extra brede lens en de iPhone XS een telelens. De batterij van de iPhone 11 heeft een langere levensduur, een betere camera aan de voorkant en een verbeterde processor. Maar, de iPhone XS heeft ondertussen een beter scherm (een OLED, terwijl de iPhone 11 een LCD heeft), kleinere randen en een slanker ontwerp.

Vier redenen om dus - als je het ons vraagt - voor de iPhone XS te gaan en niet voor de iPhone 11:

  • De iPhone XS heeft een beter display.
  • Hij heeft kleinere randen.
  • Een telelens.
  • En de iPhone XS is op dit moment zelfs goedkoper dan de iPhone 11 (de XS had een introductieprijs van 1159 euro, de iPhone 11 een introductieprijs van 809 euro).

Vind je de camera van de iPhone XS niet goed genoeg, dan kun je wellicht beter kijken naar de iPhone 11 Pro dan de iPhone 11. Deze heeft namelijk drie camera's in plaats van twee. Het hangt er maar net vanaf hoe serieus je als smartphonefotograaf bent en hoe belangrijk de zoom voor jou is. De iPhone 11 heeft een betere processor, maar dit is vooral van belang voor fotografen en gamers.

Lees hier meer over de iPhone XS.

Bekijk hieronder de actuele deals op Black Friday voor de iPhone XS:

Insider Picks Nederland schrijft over producten die jij wellicht leuk vindt. Business Insider Nederland heeft samenwerkingen met verschillende affiliatepartners. Dit betekent dat we een vergoeding ontvangen bij een eventuele aankoop.

Lees meer over Black Friday: