De werkgelegenheid in Nederland gaat hard vooruit. Uitkeringsinstantie UWV schroefde haar prognoses voor de banengroei flink op afgelopen oktober.

De hoogste banengroei werd destijds verwacht in en om Amsterdam: met 32.700 stuks in 2017 en 27.400 in 2018.

Het aantal vacatures neemt weliswaar toe in de hoofdstad, toch zijn er nog altijd verschillende vacatures die lastig te vervullen zijn. Simpelweg omdat er een tekort is aan deze mensen.

Waar moet je aan denken? Voornamelijk technische functies. Zoek je dus een baan in dit vakgebied, dan heb je aan werk geen gebrek en kun je flink onderhandelen over je salaris.

Dat blijkt uit een data-onderzoek van vacaturewebsite Indeed naar werkgelegenheid in Amsterdam. Ruim een kwart (27,4 procent) van de aangeboden vacatures in Amsterdam op de website staat na zestig dagen nog open. Het absolute toppunt zijn de vacatures voor application developer, ruim twee derde van deze openstaande functies blijft langer dan zestig dagen online openstaan op de vacaturewebsite.

Mocht je een baan zoeken in Amsterdam, dan is het misschien niet verkeerd om je in onderstaande banen te verdiepen. De percentages wijzen op het aantal aangeboden vacatures dat na zestig dagen nog openstaat.


10. Android-ontwikkelaar - 56,2 procent

Photo by Sebastian Hietsch on Unsplash


9. Senior business consultant - 56,3 procent

Photo by Paul Bence on Unsplash


8. Servicemonteur - 58,3 procent

Photo by NeONBRAND on Unsplash


7. Verzorgende ig niveau 3 - 60,9 procent

Photo by Cristian Newman on Unsplash


6. Supermarktmanager - 62,1 procent

Photo by Raquel Martínez on Unsplash


5. Verpleegkundige niveau 4 - 62,4 procent

Photo by rawpixel.com on Unsplash


4. SEO-specialist - 64,9 procent

Photo by Carlos Muza on Unsplash

3. SEO-consultant - 66,3 procent


2. Servicetechnicus - 66,3 procent

Nederlandse consumenten betalen relatief relatief veel voor stroom, vergeleken met de directe buurlanden. Alleen Duitse consumenten zijn slechter af. De Nederlandse industrie heeft daarentegen minder reden tot klagen. Uit een vergelijking van elektriciteitsprijzen in Nederland en omringende landen, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken (EZ), blijkt dat er grote verschillen zijn tussen zowel landen als gebruikerstypen. Dat schrijft de site Energiebusiness.nl Het onderzoek Prijsvergelijking elektriciteit werd op 6 november aan de Tweede Kamer aangeboden. Het is een uitbreiding van een eerder onderzoek dat alleen een vergelijking tussen Nederland en Duitsland betrof.


1. Application developer - 67,9 procent

Photo by Štefan Štefančík on Unsplash

LEES OOK: Fouten die zelfs de meest oplettende sollicitanten maken, volgens de hoogste HR-manager van Booking.com… dat 400.000 sollicitaties per jaar ontvangt