Mijn favoriete telefoon is de Google Pixel. Maar perfect is die niet – ik zou graag willen dat hij het design en de camera van de Galaxy S8 had, en de iOS App Store van de iPhone 7.

Als ik mijn eigen perfecte droomtelefoon zou kunnen maken, zou ik 14 verschillende eigenschappen van acht telefoons pakken, om één ultieme telefoon te maken. Zo ziet hij er uit:


Het frontdesign van de Xiaomi Mi Mix

Foto: Darren Weaver

De Xiaomi Mi Mix heeft duidelijk dunnere randen randen om het scherm dan de Galaxy S8. Perfect voor mijn fictieve telefoon.


De glanzende zwarte achterkant van de iPhone 7

Foto: Apple

De zwarte achterkant van glas van de Galaxy S8 is prachtig, maar er gaat niets boven de glanzende zwarte achterkant van de iPhone 7.


Het scherm van de Soy Xperia XZ Premium

Lees ook op Business Insider

Foto: Jeff Dunn/Business Insider

Ik zou geen enkele moeite hebben met een 1080p-scherm, zoals je die op de iPhone 7 Plus of de OnePlus 5 vindt. Maar als ik mijn droomtelefoon maak, kan ik net zo goed de hoogst beschikbare resolutie van dit moment nemen: het 4K-scherm van de Sony Xperia XZ Premium.


Galaxy S8’s camera

Foto: Business Insider/Antonio Villas-Boas

De camera van de Galaxy S8 heeft geen dual lens, zoals de LG G6, OnePlus 5 of de iPhone 7 Plus die wel heeft. Maar het is toch de beste camera op een smartphone – omdat hij alles kan wat een dual lens-camera ook kan, zoals de prima portretmodus.


De vingerafdrukscanner van de OnePlus 5

Allereerst heeft de OnePlus 5 een scanner voor je vingerafdruk aan de voorkant van de telefoon, wat ik fijner vindt dan de scanners aan de achterkant, zoals die van de Galaxy S8 en LG G6.

Daarnaast is de scanner van de OnePlus 5 het snelste en de fijnste van alle telefoons die ik heb geprobeerd. Op de gif hierboven zie je hoeveel sneller hij is ten opzichte van de Galaxy S8.


De waterbestendigheid van de Galaxy S8 en LG G6

Foto: Antonio Villas-Boas/Business Insider

De waterresistente buffer is ideaal voor die ‘ene keer’ dat je telefoon in het water valt – je hoeft dan niet direct een nieuwe telefoon te kopen.

De Galaxy S8 en de LG G6 hebben de beste waterresistentie van alle smartphones op dit moment, wat betekent dat ze het een half uur op anderhalve meter diepte onder water kunnen uithouden. De iPhone 7 is ook waterresistent, maar niet zo goed als de S8 en de G6: die kan voor een half uur op een meter diepte blijven.

Het is geen groot verschil, maar als ik dan toch mag kiezen…


De laatste versie van Android van Google Pixel

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

Als het om het besturingssysteem gaat, neig ik naar Android van de Google Pixel-telefoon. Die krijgt de laatste updates direct van Google, en het heeft een heldere, moderne look. Natuurlijk is iOS van Apple ook mooi, maar die laat me niet de apps op de plek neerzetten waar ik dat wil.

Het notificatiesysteem van Android is bovendien veel fijner dan dat van iOS.


De Apple App Store

Foto: Antonio Villas-Boas/Business Insider

Ik zou het geweldig vinden als ik op een Android-telefoon apps zou kunnen gebruiken die zijn gemaakt voor iOS. De apps op iOS hebben een beter design dan hun tegenhangers op Android.

Bijvoorbeeld de app van Twitter: de iOS-versie heeft een menu aan de onderkant, wat het veel gemakkelijker maakt om ze met je duim te bedienen. Op Android zit het menu bovenin.

Dat is slechts één voorbeeld, en veel apps zien er precies hetzelfde uit. Maar als er verschillen zijn, is de app op iOS  meestal beter.


De 8 GB RAM van de OnePlus 5

Foto: Business Insider/Antonio Villas-Boas

RAM is het geheugen dat ervoor zorgt dat je snel kunt multitasken. Er worden apps in opgeslagen die je recent hebt geopend, zodat je ze snel opnieuw kunt openen. Hoe meer RAM je hebt, hoe meer apps je op de achtergrond kunt laten lopen zonder dat je last van een trage telefoon krijgt.

De OnePlus 5 heeft 8 GB aan RAM-geheugen en dat maakt hem ongelooflijk snel, ook als je heel veel apps gebruikt. De meeste telefoons hebben niet meer dan 4GB aan RAM.


De processor van de iPhone 7

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

De A10-processor van Apple in de iPhone 7 verslaat net de Qualcomm Snapdragon 835 die in de OnePlus 5 en de Galaxy S8 zit, blijkt uit resultaten van Trusted Reviews.


Draadloos opladen van de Galaxy S8 en LG G6

Foto: Antonio Villas-Boas/Business Insider

Draadloos opladen is handig: je zet je telefoon in de draadloze oplaaddock en je hoeft je nergens meer zorgen over te maken. Natuurlijk, je kunt hem ook even aan een kabel leggen, maar draadloos opladen is net even wat makkelijker dan steeds dat kabeltje inpluggen.


De Dash Charge-lader van de OnePlus 5

Foto: Business Insider/Antonio Villas-Boas

Voor wie toch met een kabel wil opladen, heeft de OnePlus 5 de beste oplossing: een dash charging-lader. Daarmee worden alle onderdelen die hitte afgeven in de adapter zelf verwerkt. Daardoor blijft de telefoon koel, waardoor hij sneller laadt en net zo snel werkt als normaal.


De batterij van de Asus ZenFone 3 Max

Foto: Asus

De ZenFone 3 Max zelf moet je vrij regelmatig opladen, maar heeft de beste batterij. Als je de accu zou combineren met de software en hardware van de Google Pixel, Galaxy S8 of iPhone 7, zou de ZenFone 3 Max zeker twee of drie dagen meegaan.


Het prijskaartje van de OnePlus 5

Foto: Business Insider/Antonio Villas-Boas

Ik had natuurlijk het prijskaartje van een slechte prijsvechter kunnen kiezen. Maar om het allemaal een beetje realistisch te houden, houd ik het bij de prijs van de OnePlus 5: 499 euro.