Premium content ophalen
  • Banken en andere geldverstrekkers hebben de hypotheekrentes weer omlaag geschroefd, waardoor er opnieuw records zijn gebroken.
  • Dat is niet vanzelfsprekend aangezien de kapitaalmarktrente stijgt, wat betekent dat geldverstrekkers duurder uit zijn als ze zelf geld lenen.
  • Vooralsnog nemen geldverstrekkers de lagere marges voor lief, vanwege de hevige concurrentie op de hypotheekmarkt. De tarieven omhoog schroeven kan verlies van marktaandeel betekenen.

Er lijkt maar geen einde te komen aan de daling van de hypotheekrentes. Afgelopen week tikten de gemiddelde tarieven weer een laagterecord aan. Dat lijkt vooral te komen door hevige concurrentie op de hypotheekmarkt, want ondertussen zijn banken en andere geldverstrekkers wel duurder uit als ze zelf geld lenen.

Geldverstrekkers schroefden de tarieven voor verschillende rentevaste perioden omlaag afgelopen week. Daarmee zijn de hypotheekrentes voor 5, 10 en 30 jaar vast met NHG en de rentes voor 5,10, 20 en 30 jaar vast zonder NHG, lager dan ooit. Dat meldt financieel intermediair Van Bruggen Adviesgroep in zijn nieuwsbrief van deze week.

De tabel hieronder toont de laagste, hoogste en gemiddelde tarieven van verschillende rentevaste perioden per 20 september.

Premium content ophalen