Premium content ophalen
  • In 2021 verandert er weer het nodige voor huiseigenaren op fiscaal gebied.
  • Huizenkopers tussen 18 en 35 jaar worden straks onder voorwaarden vrijgesteld van overdrachtsbelasting.
  • De hypotheekrenteaftrek wordt verder beperkt, maar het eigenwoningforfait gaat omlaag.
  • Business Insider geeft je een handig overzicht van de belangrijkste wijzigingen per 1 januari 2021 voor huiseigenaren.

2021 wordt een mixed bag voor huizenbezitters. De maximale hypotheekrenteaftrek wordt verder beperkt en de lokale belastingen gaan fors omhoog.

Daar staat tegenover dat het eigenwoningforfait, een bedrag dat je als huiseigenaar moet optellen bij het belastbare inkomen, iets omlaag gaat. Maar omdat ook de huizenprijzen ondanks de coronacrisis zijn gestegen, is het de vraag of je onder de streep meer overhoudt dan nu.

Verder komen er verschillende tarieven voor de overdrachtsbelasting, gaat de maximale grens voor NHG-hypotheken opnieuw omhoog en kunnen tweeverdieners een hoger bedrag lenen als maximale hypotheek.

In de jaarlijkse serie over de belangrijkste fiscale en andere financiële veranderingen geeft Business Insider je een handig overzicht van de belangrijkste wijzigingen per 1 januari 2021. Eerder keken we naar de zorg, de veranderingen voor auto en trein en de fiscale veranderingen bij de inkomstenbelasting.

Bekijk hieronder wat er in 2021 verandert voor huiseigenaren:


Geen overdrachtsbelasting meer voor starters

Premium content ophalen