De Formule 1 keert vanaf volgend jaar definitief terug in Zandvoort. Dat heeft het Formule 1-management (FOM) de circuitdirectie laten weten, zo meldt een bron binnen de Formule 1 aan De Limburger. Het gaat volgens de krant om een vijfjarige deal die ingaat in 2020. Daarmee krijgt Nederland voor het eerst sinds 1985 weer een Grand Prix.

Zandvoort en Assen waren daarvoor in de race. Volgens De Limburger geeft de FOM de voorkeur aan Zandvoort op grond van traditie en de nabijheid van Amsterdam. De deal zal waarschijnlijk later deze week officieel wereldkundig worden gemaakt.

De eigenaren van de Formule 1 willen Zandvoort heel graag terug op de kalender en daarmee inspelen op de immense populariteit van Max Verstappen. “We zijn zeer geïnteresseerd in een race in Nederland”, zei commercieel directeur Sean Bratches van Liberty Media daar in november over.

Circuit Zandvoort bracht eerder zelf naar buiten dat er een concreet aanbod ligt om de Grote Prijs van Nederland vanaf 2020 weer te organiseren. Prins Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van het circuit in de duinen, riep het bedrijfsleven op de terugkeer financieel mogelijk te maken. Er is een bedrag van ongeveer 20 miljoen euro nodig om de race te mogen organiseren.