Martijn Bertisen (41) is per 1 juli de nieuwe directeur van Google Nederland. Hij komt over van de Britse afdeling van het internetbedrijf.

Bertisen volgt Pim van der Feltz op die na 12 jaar afzwaait als directeur.

Bertisen krijgt met de coronacrisis meteen een flinke uitdaging voor de kiezen. “Dit is een ongekende tijd om in deze nieuwe rol te beginnen.”

Google Nederland heeft een opvolger gevonden voor vertrekkend directeur Pim van der Feltz. Martijn Bertisen begint op 1 juli als landendirecteur van Google in Nederland. Hij komt over van de Britse afdeling van het internetbedrijf.

Bertisen kwam in 2007 binnen bij Google in Londen en trad in 2015 toe tot het managementteam van Google UK als salesdirecteur. Daarvoor werkte hij bij de Britse elektronicaketen Dixons Carphone.

De 41-jarige Bertisen is geboren en getogen in het Limburgse dorp Jabeek. Hij volgde het European Business Programme aan de Hogeschool voor Economische Studies in Rotterdam en de Fachhochschule Münster. Ook behaalde hij een masterdiploma in International Business.

“Ik kijk er naar uit om voort te bouwen op het geweldige werk dat Pim de afgelopen 12 jaar heeft gedaan in Nederland”, zegt Bertisen in een persbericht. “En persoonlijk kijk ik ernaar uit om met mijn gezin terug naar Nederland te verhuizen en deel te worden van het team in Amsterdam.”

Bertisen krijgt met de coronacrisis meteen een flinke uitdaging voor de kiezen. "Dit is een ongekende tijd om in deze nieuwe rol te beginnen", zegt hij. "Mijn eerste prioriteit zal zijn ervoor te zorgen dat onze medewerkers en klanten alle ondersteuning blijven krijgen die ze nodig hebben om deze uitdagende tijden door te komen."

Bij Google Nederland werken 550 mensen. Dat loopt op naar 775 als de uitbreiding van het datacenter in Eemshaven is afgerond en het nieuwe datacenter in Agriport later dit jaar operationeel is.

Lees meer over Google: