Google Nederland zoekt per 1 mei een nieuwe directeur. De 56-jarige Pim van der Feltz treedt na twaalf jaar af als opperhoofd van het internetbedrijf in Nederland. Hij wil “nieuwe carrièremogelijkheden verkennen”, aldus het persbericht.

“Het was een moeilijke beslissing, omdat ik erg trots ben op al het werk dat we doen om Google tot een goede partner voor Nederland te maken. Maar op dit punt in mijn carrière wil ik nog een keer iets nieuws doen en ik kijk ernaar uit om verschillende richtingen te verkennen”, aldus Van der Feltz.

Volgens Peter Friis, vice-president Google Noord-Europa, heeft Van der Feltz Google in Nederland op de kaart gezet. “Hij heeft niet alleen uitstekend werk verricht door kleine en grote bedrijven te helpen hun online aanwezigheid te verbeteren, onder zijn leiding organiseerden wij ook het Digitale Werkplaats-programma waarmee 150.000 Nederlanders getraind zijn in digitale vaardigheden.”

Bij Google Nederland werken 550 mensen. Dat loopt op naar 775 als de uitbreiding van het datacenter in Eemshaven is afgerond en het nieuwe datacenter in Agriport later dit jaar operationeel is.

Van der Feltz kwam in mei 2008 binnen bij Google. Daarvoor was hij vier jaar verantwoordelijk voor de marketingactiviteiten bij T-Mobile Nederland. Ook heeft hij verscheidene advies- en financiële functies gehad bij DDV Management Consultants en Shell.

Lees meer:

Lees ook op Business Insider