Google heeft stiekem Redux gekocht, een Britse tech-startup. Het bedrijf heeft een technologie ontwikkeld die van schermen en andere platte oppervlakten speakers kan maken, schrijft Bloomberg.

Redux werd in 2013 in Cambridge opgericht door Nedko Ivanov en richt zich op producten en systemen voor “kwalitatief hoogwaardige audio zonder speakers die naar eigen smaak aan te passen zijn”, zo blijkt uit het profiel van het bedrijf op Crunchbase.

In een verhaal van IBTimes van afgelopen april staat dat Redux een doorbraak heeft bereikt met geluidsgolven waardoor het scherm van een smartphone omgeturnd kan worden in een grote speaker. Het bedrijf zei toen dat de technologie in twee jaar tijd de traditionele speakers van telefoons kan vervangen, zodat er meer ruimte is voor batterijen, processoren en andere onderdelen.

Het is niet moeilijk te verklaren waarom Google, dat ook smartphonefabrikant is, geïnteresseerd is in de technologie van Redux.

Redux heeft 5 miljoen dollar (4,15 miljoen euro) van investeringsmaatschappij Arie Capital en minder dan vijftig mensen in dienst.

Lees ook op Business Insider

“We kunnen het scherm in een kwalitatief hoogwaardige luidspreker veranderen, zodat een ingebouwde speaker niet meer nodig is”, vertelde Ivanov in een interview met New Electronics. “Als het op mobiele telefoons aankomt, besparen we niet alleen waardevolle ruimte en maken we een stevige hoes, maar we zorgen ook dat er geen extra gaten meer nodig zijn voor speakers. En het meest belangrijke: we verbeteren de kwaliteit van de audio.”

Op de LinkedIn-pagina van Redux is te lezen dat het 178 patenten op zijn naam heeft staan.

Het is niet duidelijk wanneer Google het bedrijf heeft overgenomen en hoeveel het ervoor heeft betaald, maar uit documenten van Companies House blijkt dat de aandelen Redux op 13 december aan Google zijn overgedragen.

Google heeft niet direct gereageerd op het verzoek van Business Insider om commentaar.