• Flitsbezorger Getir vertrekt uit Italië, Spanje en Portugal, maar blijft wel actief in Nederland.
  • Eerder deze maand meldde de Duitse zakenkrant Handelsblatt dat Getir vanwege de grote verliezen overwoog Nederland de rug toe te keren.
  • Het Turkse bedrijf zegt momenteel een nieuwe financieringsronde aan het afronden te zijn.
  • Lees ook: Jumbo en Gorillas verbreken samenwerking

Flitsbezorger Getir vertrekt uit Spanje, Italië en Portugal. Het Turkse bedrijf, dat eind vorig jaar branchegenoot Gorillas overnam, blijft wel actief in Nederland. Eerder waren er berichten dat het bedrijf ook de Nederlandse markt de rug toe zou willen keren.

Behalve Nederland blijft Getir in thuisland Turkije, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten actief. Het bedrijf wil zonder de drie Zuid-Europese landen zijn financiële middelen beter kunnen aanwenden voor deze landen omdat daar de kansen op winstgevendheid en duurzame groei groter zijn.

Flitsbezorgers als Getir groeiden hard tijdens de coronapandemie toen veel mensen het fijn vonden om de deur niet uit te gaan. Maar daarna nam het aantal gebruikers al af en met de hoge inflatie kregen de bedrijven met nog meer tegenwind te maken. Getir is momenteel een nieuwe financieringsronde aan het afronden, meldt het bedrijf.

LEES OOK: Markt voor thuisbezorging stagneert: geen 50%, maar 5% groei in 2022