Het is nog niet officieel, maar  de deal om het Formule 1-circuit voor vijf jaar naar Zandvoort te halen, zou nu echt rond zijn. Dat melden diverse bronnen aan RTL Nieuws. De papieren worden naar verluidt over een week ondertekend.

Waarschijnlijk wordt de eerste Formule 1-race op Zandvoort in de lente van 2020 gereden.

Afgelopen april meldde De Limburger op basis van een interne bron bij de organisatie van Formule 1 al dat het racecircuit voor het eerst sinds 1985 zou terugkeren naar Nederland.

Aanvankelijk waren Zandvoort en Assen hiervoor in de race. Volgens De Limburger heeft Formula One Management de voorkeur gegeven aan Zandvoort op grond van traditie en de nabijheid van Amsterdam.

De eigenaren van de Formule 1 willen Zandvoort heel graag terug op de kalender en daarmee inspelen op de immense populariteit van Max Verstappen. “We zijn zeer geïnteresseerd in een race in Nederland”, zei commercieel directeur Sean Bratches van Liberty Media daar afgelopen november over.

Circuit Zandvoort bracht eerder zelf naar buiten dat er een concreet aanbod ligt om de Grote Prijs van Nederland vanaf 2020 weer te organiseren.

Prins Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van het circuit in de duinen, riep het bedrijfsleven op de terugkeer financieel mogelijk te maken. Er is een bedrag van ongeveer 20 miljoen euro nodig om de race te mogen organiseren.

Lees ook op Business Insider