Het is in werkelijkheid nog veel erger dan aanvankelijk werd gedacht. Het ingestorte mode-imperium SuperTrash van onderneemster Olcay Gulsen (38), laat een schuld na van 11 miljoen euro.

Dat schrijft RTL Z vrijdag.

En dat kans dat schuldeisers ooit een cent van dat geld terugzien, is buitengewoon klein, blijkt uit het tweede faillissementsverslag van curator Stephan Voermans waar RTL Z inzage in vroeg.

Gulsens bedrijf ging in maart dit jaar op de fles en de rij schuldeisers is lang en prominent. Zo vordert de Belastingdienst van de verschillende SuperTrash-bedrijven een bedrag van om en nabij de 3,8 miljoen euro en wil het UWV graag 4 ton terug.

De “gewone schuldeisers” mogen achter aansluiten: een huisbank krijgt nog ruim 2,6 miljoen euro van Olcay, andere schuldeisers hebben claims die oplopen tot 4,6 miljoen euro.

Waarschijnlijk kunnen de meeste schuldeisers naar hun geld fluiten - de stapel vorderingen is namelijk vele malen hoger dan wat de failliete boedel moet opbrengen en wat er in de debiteurenportefeuille nog uitstaat aan facturen.

De curator verkocht SuperTrash's merkrechten en voorraden aan een doorstarter en wist zo nog 7 ton binnen te harken, in de debiteurenportfolio zat nog 2,2 miljoen euro. Bij lange na niet genoeg om de schuldeisers te betalen.

Gulsens humeur is er niet minder goed om. Met haar televisiecarrière, die een flinke impuls kreeg met haar optreden in Wie is de Mol? gaat het namelijk voor de wind.

Vorige maand verklaarde Gulsen in Het Parool niet alleen dat haar ene carrière "naadloos overloopt" in haar andere, ze onthulde binnenkort een geurlijn te willen opzetten - compleet met geurkaarsen, geurstokjes en douchezeep.

LEES OOK: Olcay Gulsen blufte meer dan eens, in haar onderneming en op tv

MIS OOK NIET: Moe na een dag werken? Kijk dan eens vaker uit het raam